INFORECERCA: Butlletí Informatiu del Servei de Recerca de l'IMIM
Número: 402
10/04/2015
Projectes
Termini exhaurit
MINECO - MINISTERIO DE ECONOMÍA Y COMPETITIVIDAD
Actuacions per a incrementar el nombre de grups d'investigació participants en projectes d'H2020, mitjançant la concessió d'ajudes per a finançar les despeses necessàries per a la preparació de propostes col·laboratives de consorcis europeus liderats per institucions espanyoles i amb un alt percentatge de participació.
 
Termini exhaurit
ASOCIACION DE CELIACOS DE MADRID
Incentivar el treball de grups d'investigació espanyols i fomentar nous avanços en el coneixement de les patologies per sensibilitat al gluten.
 
Termini exhaurit
INSTITUTO DE ESTUDIOS DEL HUEVO
L'Instituto de Estudios del Huevo té entre els seus objectius fomentar la investigació, el desenvolupament i la divulgació de tots els aspectes que concerneixen a l'ou en la seva relació amb l'alimentació, la nutrició, la salut pública i els factors que condicionen la qualitat en la seva producció i transformació.
Podran presentar-se al premi els següents tipus de treballs:
  • Projectes d'investigació.
  • Treballs d'investigació conclosos no publicats.
  • Treballs d'investigació publicats.
  • Tesis doctorals.
  •  
    Premis
    Termini exhaurit
    ASSOCIACIÓ CATALANA DE COMUNICACIÓ CIENTÍFICA
    L’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar en els joves investigadors la capacitat per comunicar el contingut i el valor de la seva recerca científica i facilitar la publicació del seu treball de divulgació en els mitjans de comunicació.
     
    Recursos Humans
    Indefinit
    FUNDACIÓ IMIM
    L’objectiu és reforçar el desenvolupament de l’activitat investigadora entre el personal que realitza activitat assistencial als centres del Parc de Salut Mar (PSMAR).
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ IMIM
    Formació de personal facultatiu del PSMAR en centres de recerca estrangers per a reforçar la massa crítica investigadora de l’IMIM.
     
     
     
    Informació últil
     
     No hi ha novetats
     
     
    Banner-convocatories-tancament-02
    Estades a Espanya per a investigadors estrangers
    Termini exhaurit
    MINISTERIO DE EDUCACIÓN, CULTURA Y DEPORTE
    Aquest programa té per objecte afavorir i incentivar la mobilitat del professorat universitari i investigadors amb experiència i trajectòria professional acreditades, en una actuació dirigida a propiciar la mobilitat amb finalitats d'actualització permanent a qualsevol àrea del coneixement i participació en les tasques docents i investigadores regulars del centre d'acolliment en qualsevol dels cicles de l'ensenyament superior.
     
    Projectes
    Termini exhaurit
    MINECO - MINISTERIO DE ECONOMÍA Y COMPETITIVIDAD
    Actuacions per a incrementar el nombre de grups d'investigació participants en projectes d'H2020, mitjançant la concessió d'ajudes per a finançar les despeses necessàries per a la preparació de propostes col·laboratives de consorcis europeus liderats per institucions espanyoles i amb un alt percentatge de participació.
     
    Termini exhaurit
    PROGRAMA IBEROAMERICANO DE CIENCIA Y TECNOLOGÍA PARA EL DESARROLLO
    Contribuir al desenvolupament harmònic i sostenible de la regió iberoamericana mitjançant la col·laboració i cooperació entre els següents organismes:
  • Organismes nacionals de ciència i tecnologia
  • Organismes de foment de la innovació
  • Grups de recerca de les universitats
  • Centres d'R+D i les empreses d'Iberoamèrica.
    Tipus d'accions:
    A) Xarxes Temàtiques (RT)
    Són activitats que faciliten la interacció, la cooperació i la transferència de coneixements i tecnologies entre els grups dels països membres entorn de temes prioritaris d'interès comú i que desenvolupen activitats de formació i capacitació, intercanvi, mobilitat i interacció científica, amb l'objectiu de situar i mantenir a la comunitat iberoamericana en posicions rellevants respecte al tema tractat.
  •  
    Termini exhaurit
    COMISSIÓ EUROPEA
    The main objective of the Joint Action "Intestinal Microbiomics" is to support multidisciplinary transnational research consortia using innovative and scientific approaches to increase knowledge on:
    1. The short-term and long-term functional effects of diet, dietary patterns and dietary constituents on human intestinal microbiota.
    2. The functional impact of diet-related variations in the intestinal microbiota on human health and/or the development of non-communicable chronic disease.
    The overall vision is to develop dietary interventions or guidance for modulation of the intestinal microbiome to promote health and/or prevent the development of non-communicable chronic diseases. The program should generate new knowledge to support health maintenance and/or new treatments.
     
    Termini exhaurit
    L'ORÉAL CORPORATE FOUNDATION
    Estan dirigides a joves científiques dedicades a Ciències de la Vida que desenvolupin al llarg de l'any 2016 un projecte d'investigació en un laboratori.
     
    Termini exhaurit
    BILL & MELINDA GATES FOUNDATION
     
    Termini exhaurit
    SOCIETAT CATALANA DE REUMATOLOGIA
    Impulsar el desenvolupament i la investigació de la Reumatologia a Catalunya en l'àrea de l'artrosi.
    S’atorgarà la beca al millor projecte original i inèdit, vinculat a aspectes clínics, epidemiològics o d’investigació bàsica en l'àrea específica de l'artrosi.
     
    Termini exhaurit
    THE NESTLE FOUNDATION
    La Nestlé Foundation dóna suport a la recerca en nutrició humana que tingui una rellevància en salut pública en més de 50 països de renda baixa i renda mitja-baixa per finançar recerca sobre els següents temes:
  • Nutrició materno infantil, incloent lactància materna i complements alimentaris
  • Deficiències en macro- i micronutrients
  • Interaccions entre infeccions i nutrició
  • Educació nutricional i promoció de la salut
  •  
    Borses de viatge
    Termini exhaurit
    MINISTERIO DE EDUCACIÓN, CULTURA Y DEPORTE
    Afavorir i incentivar la mobilitat de joves doctors per a la realització d'estades de mobilitat a l'estranger, encaminades a l'actualització de coneixements, aprenentatge de noves tècniques i mètodes per a la docència o la investigació; així com a l'establiment de nous vincles acadèmics, o a l'enfortiment dels ja existents, entre docents i investigadors i entre institucions.
     
    Termini exhaurit
    SOCIEDAD ESPAÑOLA DE NEUROCIRUGIA
    Té com objectiu facilitar la realització de rotacions externes en centres internacionals de reconegut prestigi assistencial i investigador, a professionals que es troben desenvolupant la seva Formació Sanitària Especialitzada en Neurocirurgia Vascular, sent el seu objectiu últim el foment de l'activitat investigadora i la formació científica.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓN ALFONSO MARTÍN ESCUDERO
    La Fundació Alfonso Martín Escudero convoca 40 beques per a realitzar treballs de recerca en una universitat o centre d´investigació a l´estranger, dins les següents temàtiques:
  • Agricultura i ramaderia
  • Ciències del mar
  • Ciències de la salut
  • Tecnologia dels aliments
  •  
    Termini exhaurit
    COMISSIÓ EUROPEA
    The RISE scheme will promote international and inter-sector collaboration through research and innovation staff exchanges, and sharing of knowledge and ideas from research to market (and vice-versa) for the advancement of science and the development of innovation.

    RISE involves organisations from the academic and non-academic sectors (in particular SMEs), based in Europe (EU Member States and Associated Countries) and outside Europe (third countries).

    Support is provided for the development of partnerships in the form of joint research and innovation activities between the participants. This is aimed at knowledge sharing via international as well as inter-sectoral mobility, based on two-way secondments of research and innovation staff (exchanges) with an in-built return mechanism.

    The organisations constituting the partnership contribute directly to the implementation of the joint research and innovation activities by seconding and/or hosting eligible staff members.

    Exchanges can be for both early-stage and experienced researchers' levels and can also include administrative, managerial and technical staff supporting the research and innovation activities of the proposal.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIO LA CAIXA
    Convocar 48 beques per a cursar estudis de postgrau, en universitats dels Estats Units o del Canadà, durant el curs 2016-2017.
    Els estudis són de màster o doctorat. També hi són admesos, segons quin sigui l’interès del tema i la vàlua del candidat, els projectes predoctorals d'investigació científica i tècnica.
     
    Premis
    Termini exhaurit
    ASOCIACIÓN MADRILEÑA DE INVESTIGACIÓN EN INFERMERIA
    Fomentar l'elaboració i desenvolupament de projectes de recerca en infermeria
     
    Termini exhaurit
    DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA
    Té com a objectiu el reconeixement d'aquelles persones, entitats o col·lectius d'arreu del món que s'hagin distingit de manera excepcional en el conreu de la ciència ecològica.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ BANC DE SABADELL
    Encoratjar i reconèixer el treball dels investigadors espanyols en els camps del coneixement econòmic, empresarial i social, i contribuir a l'anàlisi i formulació d'alternatives que promoguin el benestar social.
     
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ BANC DE SABADELL
    El premi es concedirà a un investigador amb un currículum destacat en el camp de la recerca en biomedicina i ciències de la salut.
     
    Termini exhaurit
    MINISTERIO DE DEFENSA
    Premiar un treball original en Ciències de la Salut, amb especial exigència a la metodologia científica d'investigació, es valorarà la seva relació o utilitat per a la Sanitat Militar, o un treball original en Ciència Històrica de la Sanitat Militar amb igual exigència metodològica i que es basi en la seva major part en fonts primàries.
     
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    SOCIETAT CATALANA DE REUMATOLOGIA
    L’objectiu és impulsar el desenvolupament i la investigació de la Reumatologia a Catalunya.
    S’atorgarà la beca al millor projecte original i inèdit, vinculat a aspectes clínics, epidemiològics o d’investigació bàsica en l’especialitat de Reumatologia.
     
    Termini exhaurit
    ICREA - INSTITUCIÓ CATALANA DE RECERCA I ESTUDIS AVANÇATS (ICREA)
    ICREA obre 10 posicions de recerca sènior en les àrees de:
  • Humanitats
  • Vida i Ciències Mediques
  • Ciències Socials i del Comportament
  •  
    Termini exhaurit
    European Society for Medical Oncology
    Les beques de recerca translacional estan dissenyades per a:
  • Proporcionar formació en recerca translacional en centres europeus de renom en el camp del càncer.
  • Millorar el desenvolupament de la carrera a través de la col·laboració amb institucions europees d'excel·lència.
  • Proporcionar el suport necessari per a desenvolupar projectes de recerca translacional d'alta qualitat en el camp de l'Oncologia.
  •  
    Termini exhaurit
    European Society for Medical Oncology
    Les beques de recerca clínica estan dissenyades per a:
  • Proporcionar formació en recerca clínica en centres europeus de renom en càncer.
  • Donar suport a l'expansió de xarxes professionals a través de la col·laboració amb institucions d'excel·lència.
  • Proporcionar el suport necessari per a desenvolupar projectes clínics de recerca en el camp de l'Oncologia.
  •  
    Termini exhaurit
    European Society for Medical Oncology
    This Fellowship provides intuitive medical oncology researchers the opportunity to receive training in translational research in an European centre of excellence in medicine and therapeutic innovation in the field of oncology and cancer immunology.
     
     
     
     
    Articles
     
    Iglesias P, Pedro-Botet J, Arrieta F, Aguilar M, Escobar F. Clinical significance of the new cardiovascular risk markers in diabetes mellitus. Curr Diabetes Rev 2016; 11(4): 273-280.
     
    Montero N, Pascual J*. Immunosuppression and post-transplant hyperglycemia. Curr Diabetes Rev 2015; 11(3): 144-154.
     
    Rius-Tarruella J*, Millán Núñez-Cortés J, Pedro-Botet J, Pintó X. La diabetogenicidad de las estatinas: ¿son todas iguales? Estado de la cuestión. Clin Invest Arterioscl 2015; 27(3): 148-158.
     
    Arrieta F*, Iglesias P, Pedro-Botet J, Tébar FJ, Ortega E, Nubiola A, Pardo JL, Maldonado GF, Obeya JC, Matute P, Petrecca R, Alonso N, Sarabia E, Sánchez-Margalet V, Alemán JJ, Navarro J, Becerra A, Durán S, Aguilar M, Escobar-Jiménez F, Grupo de Trabajo Diabetes y Enfermedad Cardiovascular de la Sociedad Española de Diabetes (SED). Diabetes mellitus y riesgo cardiovascular: recomendaciones del Grupo de Trabajo Diabetes y Enfermedad Cardiovascular de la Sociedad Española de Diabetes (SED, 2015). Clin Invest Arterioscl 2015; 27(4): 181-192.
     
    Toll A*, Mané A. Brain-derived neurotrophic factor levels in first episode of psychosis: A systematic review. World J Psychiatry 2015; 5(1): 154-159.
     
    Bulbena A*, Pailhez G, Bulbena-Cabré A, Mallorquí-Bagué N, Baeza-Velasco C. Joint hypermobility, anxiety and psychosomatics: two and a half decades of progress toward a new phenotype. Adv Psychosom Med 2015; 34: 143-157.
     
    Valvi D*, Casas M, Romaguera D, Monfort N, Ventura R, Martinez D, Sunyer J, Vrijheid M. Prenatal Phthalate Exposure and Childhood Growth and Blood Pressure: Evidence from the Spanish INMA-Sabadell Birth Cohort Study. Environ Health Perspect 2015; 123(10): 1022-1029.
     
    Ruotsalainen JH*, Verbeek JH, Mariné A, Serra C. Preventing occupational stress in healthcare workers. Cochrane Database Syst Rev 2015; 4: CD002892.
     
    Martin-Gorgojo A, Curto-Barredo L, Rovira-López R, Pujol RM, Giménez-Arnau AM*. Is methylisothiazolinone contact allergy a risk factor for polysensitization?. Contact Dermatitis 2015; 72(6): 400-402.
     
    Rubini-Giménez M, Twerenbold R, Jaeger C, Schindler C, Puelacher C, Wildi K, Reichlin T, Haaf P, Merck S, Honegger U, Wagener M, Druey S, Schumacher C, Krivoshei L, Hillinger P, Herrmann T, Campodarve I, Rentsch K, Bassetti S, Osswald S, Mueller C*. One-hour rule-in and rule-out of acute myocardial infarction using high-sensitivity cardiac troponin I. Am J Med 2015; 128(8): 861-870.e4.
     
    Puelacher C, Twerenbold R, Mosimann T, Boeddinghaus J, Rubini-Giménez M, Wildi K, Jaeger C, Reichlin T, Schneider J, Honneger U, Max W, Schumacher C, Nestelberger T, Hillinger P, Grimm K, Kreutzinger P, Weidmann ZM, Rentsch K, Arnold C, Osswald S, Mueller C*. Effects of hemolysis on the diagnostic accuracy of cardiac troponin I for the diagnosis of myocardial infarction. Int J Cardiol 2015; 187: 313-315.
     
    López de las Hazas MC, Rubió L, Krotonoulas A, de la Torre R, Solá R, Motilva MJ*. Dose effect on the uptake and accumulation of hydroxytyrosol and its metabolites in target tissues in rats. Mol Nutr Food Res 2015; 59(7): 1395-1399.
     
    Burgos J, Curran A, Tallada N, Guelar A, Navarro J, Landolfi S, Villar-García J, Crespo M, Ribera E, Falcó V. Risk of progression to high-grade anal intraepithelial neoplasia in HIV-infected MSM. AIDS 2015; 29(6): 695-702.
     
    Casas L*, Espinosa A, Borras-Santos A, Jacobs J, Krop EJM, Heederik D, Nemery B, Pekkanen J, Hyvarinen A, Taubel M, Zock JP. Domestic use of bleach and infections in children: a multicentre cross-sectional study. Occup Environ Med 2015; 72(8): 602-604.
     
    Banegas SA*, Antón A, Morilla-Grasa A, Bogado M, Ayala EM, Moreno-Montanes J. Agreement among spectral-domain optical coherence tomography, standard automated perimetry, and stereophotography in the detection of glaucoma progression. Invest Ophthalmol Vis Sci 2015; 56(2): 1253-1260.
     
    Avila-Pedretti G, Tornero J, Fernandez-Nebro A, Blanco F, González-Alvaro I, Cañete JD, Maymó J, Alperiz M, Fernández-Gutiérrez B, Olivé A, Corominas H, Erra A, Aterido A, López-Lasanta M, Tortosa R, Julià A, Marsal S*. Variation at FCGR2A and Functionally Related Genes Is Associated with the Response to Anti-TNF Therapy in Rheumatoid Arthritis. PLoS ONE 2015; 10(4): e0122088.
     
    García-Olalla P*, Molas E, Barberà MJ, Martín S, Arellano E, Gosch M, Saladie P, Carbonell T, Knobel H, Díez E, Caylà JA. Effectiveness of a Pilot Partner Notification Program for New HIV Cases in Barcelona, Spain. PLoS ONE 2015; 10(4): e0121536.
     
    Ryan CJ*, Smith MR, Fizazi K, Saad F, Mulders P, Sternberg CN, Miller K, Logothetis CJ, Shore ND, Small EJ, Carles J, Flaig TW, Taplin ME, Higano CS, de Souza P, de Bono JS, Griffin T, De Porre P, Yu MK, Park Y, Li J, Kheoh T, Naini V, Molina A, Rathkopf DE, for the COU-AA-302 Investigators (...,Bellmunt J,...). Abiraterone acetate plus prednisone versus placebo plus prednisone in chemotherapy-naive men with metastatic castration-resistant prostate cancer (COU-AA-302): final overall survival analysis of a randomised, double-blind, placebo-controlled phase 3 study. Lancet Oncol 2015; 16(2): 152-160.
     
    Leow JJ*, Fay AP, Mullane S, Bellmunt J. Perioperative Therapy for Muscle Invasive Bladder Cancer. Hematol Oncol Clin N 2015; 29(2): 301-318.
     
    Martín M*, González-Rivera M, Morales S, de la Haba-Rodríguez J, González-Cortijo L, Manso L, Albanell J, González-Martín A, González S, Arcusa A, de la Cruz-Merino L, Rojo F, Vidal M, Galván P, Aguirre E, Morales C, Ferree S, Pompilio K, Casas M, Caballero R, Goicoechea U, Carrasco E, Michalopoulos S, Homberger J, Prat A. Prospective study of the impact of the Prosigna assay on adjuvant clinical decision-making in unselected patients with estrogen receptor-positive, HER2-negative, node-negative early-stage breast cancer. Curr Med Res Opin 2015; 31(6): 1129-1137.
     
    Panizo C*, Jaramillo-Rodríguez A, Gutiérrez G, Diaz FJ, González-Barca E, De Oña R, Grande C, Sancho JM, García-Álvarez MF, Sánchez-González B, Peñalver FJ, Cannata J, Espeso M, Requena MJ, Gardella S, Durán S, González AP, Alfonso A, Caballero MD, on behalf of the Grupo Español de Linfomas/Trasplante Autólogo de Médula Osea GELTAMO Spanish Cooperative Group. Evaluation of Clinical and Biological Prognostic Factors in Relapsed or Refractory Diffuse Large B-Cell Lymphoma Patients After Previous Treatment With Rituximab and Chemotherapy: Results of the PRO-R-IPI Study. Clin Lymphoma Myeloma Leuk 2015; 15(7): 398-403.
     
    Packer M*, McMurray JJ*, Desai AS, Gong J, Lefkowitz MP, Rizkala AR, Roueleau J, Shi VC, Solomon SD, Swedberg K, Zile MR, Andersen K, Arango JL, Arnold JM, Belohlavek J, Böhm M, Boytsov S, Burgess LJ, Cabrera W, Calvo C, Chen CH, Dukat A, Duarte YC, Erglis A, Fu M, Gómez E, González-Medina A, Hagege AA, Huang J, Katova T, Kiatchoosakun S, Kim KS, Kozan O, Llamas EB, Martínez F, Merkely B, Mendoza I, Mosterd A, Negrusz-Kawecka M, Peuhkurinen K, Ramires FJ, Refsgaard J, Rosenthal A, Senni M, Sibulo Jr AS, Silva-Cardoso J, Squire IB, Starling RC, Teerlink JR, Vanhaecke J, Vinereanu D, Wong RC, on behalf of the PARADIGM-HF Investigators and Coordinators (...,Comín J,...). Angiotensin receptor neprilysin inhibition compared with enalapril on the risk of clinical progression in surviving patients with heart failure. Circulation 2015; 131(1): 54-61.
     
    Carmona FD*, Mackie SL, Martin JE, Taylor JC, Vaglio A, Eyre S, Bossini-Castillo L, Castañeda S, Cid MC, Hernández-Rodríguez J, Prieto-González S, Solans R, Ramentol M, González-Escribano MF, Ortiz-Fernández L, Morado IC, Narvaez J, Miranda-Filloy JA, Beretta L, Lunardi C, Cimmino MA, Gianfreda D, Santilli D, Ramirez GA, Soriano A, Muratore F, Pazzola G, Addimanda O, Wijmenga C, Witte T, Schirmer JH, Moosig F, Schönau V, Franke A, Palm O, Molberg O, Diamantopoulos AP, Carette S, Cuthbertson D, Forbess LJ, Hoffman GS, Khalidi N, Koening CL, Langford C, McAlear CA, Moreland L, Monach PA, Pagnoux C, Sep P, Spiera R, Sreih AG, Warrington KJ, Ytterberg SR, Gregersen PK, Pease CT, Gough A, Green M, Hordon L, Jarrett S, Watts R, Levy S, Patel Y, Kamath S, Dasgupta B, Worthington J, Koeleman BPC, de Bakker PI, Barrett JH, Salvarani C, Merkel PA, González-Gay MA, Morgan AW, Martín J, Spanish GCA Group (...,Monfort J, Tío L,...). A Large-Scale Genetic Analysis Reveals a Strong Contribution of the HLA Class II Region to Giant Cell Arteritis Susceptibility. Am J Hum Genet 2015; 96(4): 565-580.
     
    Migliori M, Panichi V*, de la Torre R, Fitó Colomer M, Covas MI, Bertelli A, Muñoz D, Scatena A, Paoletti S, Ronco C. Anti-Inflammatory Effect of White Wine in CKD Patients and Healthy Volunteers. Blood Purificat 2015; 39(1-3): 218-223.
     
    López-Campos JL*, Jara-Palomares L, Muñoz X, Bustamante V, Barreiro E. Lights and shadows of non-invasive mechanical ventilation for chronic obstructive pulmonary disease (COPD) exacerbations. Ann Thorac Med 2015; 10(2): 87-93.
     
     
    Tel: 93 316 04 00
    Doctor Aiguader, 88
    08003 Barcelona
    Seguiu-nos a:
    Twitter
    Youtube
    En compliment de la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, aquest correu li hem enviat a partir de les dades de contacte que vostè ens ha facilitat. Si vostè no desitja rebre més comunicats, pot donar-se de baixa dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es) tot indicant la paraula “baixa base de dades” a l’assumpte.
    Li recordem que podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es).