INFORECERCA: Butlletí Informatiu del Servei de Recerca de l'IMIM
Número: 403
17/04/2015
Projectes
Termini exhaurit
INSTITUTO DANONE
Fomentar la investigació científica i educativa en Alimentació, Nutrició i Salut i promoure la labor científica desenvolupada en les àrees de l'Alimentació, Nutrició i Salut en els seus aspectes bàsic, clínic i aplicat.
S'acceptaran aquelles propostes en relació amb qualsevol dels següents camps d'activitat: nutrició clínica, metabolisme, epidemiologia, genètica i biologia molecular, i ciència i tecnologia dels aliments. En la concessió d'una de les dues ajudes es donarà preferència a les propostes que, tenint en compte l'anterior, tinguin com objectiu els beneficis per a la salut associats al consum de iogurt.
 
Altres
Termini exhaurit
FUNDACIÓ PRIVADA BIOREGIÓ DE CATALUNYA
Impulsar trobades internacionals d’alt nivell científic per promoure la col·laboració i l’intercanvi d’iniciatives i coneixements entre experts de reconegut prestigi i la comunitat científica catalana, generant debat avançat transversal en l’àmbit de les ciències de la vida i la seva repercussió a la societat.
 
Premis
Termini exhaurit
INSTITUTO DANONE
Fomentar la recerca científica i educativa en alimentació, nutrició i salut premiant la tasca de divulgació científica.
 
Termini exhaurit
INSTITUTO DANONE
Premiar la trajectòria científica d'investigadors espanyols desenvolupada en les àrees d'alimentació, nutrició i salut en l'aspecte bàsic, clínic i aplicat.
Camps d'activitat:
  • Nutrició clínica.
  • Metabolisme.
  • Epidemiologia.
  • Genètica i biologia molecular.
  • Ciència i tecnologia dels aliments.
  •  
    Termini exhaurit
    FUNDACION HOSPITAL DE MADRID
    Reconèixer la tasca científica desenvolupada en els diferents àmbits de la medicina translacional.
     
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ IMIM
    L’objectiu de la convocatòria és promoure la formació en l’àmbit de la recerca de residents que puguin contribuir a reforçar la massa crítica investigadora del PSMAR.
     
    Termini exhaurit
    SOCIETAT CATALANA DE REUMATOLOGIA
    L’objectiu és impulsar el desenvolupament i la investigació de la Reumatologia a Catalunya.
    S’atorgarà la beca al millor projecte original i inèdit, vinculat a aspectes clínics, epidemiològics o d’investigació bàsica en l’especialitat de Reumatologia.
     
     
     
    Informació últil
     
     
    Banner-convocatories-tancament-02
    Estades a Espanya per a investigadors estrangers
    Termini exhaurit
    MINISTERIO DE EDUCACIÓN, CULTURA Y DEPORTE
    Aquest programa té per objecte afavorir i incentivar la mobilitat del professorat universitari i investigadors amb experiència i trajectòria professional acreditades, en una actuació dirigida a propiciar la mobilitat amb finalitats d'actualització permanent a qualsevol àrea del coneixement i participació en les tasques docents i investigadores regulars del centre d'acolliment en qualsevol dels cicles de l'ensenyament superior.
     
    Projectes
    Termini exhaurit
    CENTRO REINA SOFÍA SOBRE ADOLESCENCIA Y JUVENTUD
    Donar suport econòmicament a investigacions que, en l'àmbit de les Ciències Socials, versin específicament sobre temàtiques relacionades amb l'adolescència i la joventut. Es tracta d'impulsar, estimular i contribuir a la difusió investigadora centrada en aquesta població.
     
    Termini exhaurit
    MINECO - MINISTERIO DE ECONOMÍA Y COMPETITIVIDAD
    Actuacions per a incrementar el nombre de grups d'investigació participants en projectes d'H2020, mitjançant la concessió d'ajudes per a finançar les despeses necessàries per a la preparació de propostes col·laboratives de consorcis europeus liderats per institucions espanyoles i amb un alt percentatge de participació.
     
    Termini exhaurit
    L'ORÉAL CORPORATE FOUNDATION
    Estan dirigides a joves científiques dedicades a Ciències de la Vida que desenvolupin al llarg de l'any 2016 un projecte d'investigació en un laboratori.
     
    Termini exhaurit
    BILL & MELINDA GATES FOUNDATION
     
    Termini exhaurit
    FBBVA - FUNDACIÓN BBVA
    L'objecte de la present convocatòria és la concessió d'ajudes econòmiques per al desenvolupament de projectes d'investigació en les següents àrees:
    1. Biomedicina:
    Projectes d'investigació altament innovadors de naturalesa clínica o translacional en les àrees preferents següents:
    • Oncologia
    • Cardiologia
    • Malalties neurodegeneratives.

    Sense perjudici del caràcter preferent de les esmentades àrees, també es consideraran projectes altament innovadors d'altres especialitats.
    2. Ecologia i Biologia de la conservació
    3. Socioeconomia
    4. Humanitats
     
    Termini exhaurit
    THE NESTLE FOUNDATION
    La Nestlé Foundation dóna suport a la recerca en nutrició humana que tingui una rellevància en salut pública en més de 50 països de renda baixa i renda mitja-baixa per finançar recerca sobre els següents temes:
  • Nutrició materno infantil, incloent lactància materna i complements alimentaris
  • Deficiències en macro- i micronutrients
  • Interaccions entre infeccions i nutrició
  • Educació nutricional i promoció de la salut
  •  
    Borses de viatge
    Termini exhaurit
    MINISTERIO DE EDUCACIÓN, CULTURA Y DEPORTE
    Afavorir i incentivar la mobilitat de joves doctors per a la realització d'estades de mobilitat a l'estranger, encaminades a l'actualització de coneixements, aprenentatge de noves tècniques i mètodes per a la docència o la investigació; així com a l'establiment de nous vincles acadèmics, o a l'enfortiment dels ja existents, entre docents i investigadors i entre institucions.
     
    Premis
    Termini exhaurit
    ASOCIACIÓN MADRILEÑA DE INVESTIGACIÓN EN INFERMERIA
    Fomentar l'elaboració i desenvolupament de projectes de recerca en infermeria
     
    Termini exhaurit
    DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA
    Té com a objectiu el reconeixement d'aquelles persones, entitats o col·lectius d'arreu del món que s'hagin distingit de manera excepcional en el conreu de la ciència ecològica.
     
    Termini exhaurit
    MINISTERIO DE DEFENSA
    Premiar un treball original en Ciències de la Salut, amb especial exigència a la metodologia científica d'investigació, es valorarà la seva relació o utilitat per a la Sanitat Militar, o un treball original en Ciència Històrica de la Sanitat Militar amb igual exigència metodològica i que es basi en la seva major part en fonts primàries.
     
    Recursos Humans
    Termini exhaurit
    FUNDACIÓ IMIM
    L’objectiu de la convocatòria és promoure la formació en l’àmbit de la recerca de residents que puguin contribuir a reforçar la massa crítica investigadora del PSMAR.
     
    Termini exhaurit
    FBBVA - FUNDACIÓN BBVA
    La convocatòria es dirigeix a investigadors que, trobant-se en un estadi intermedi de la seva carrera o activitat profesional ( en el cas acadèmic o investigador, des de l'estadi de formació postdocotoral fins al nivell acadèmic de professor titular o equivalent), es caracteritzin per una alta i innovadora producció científica, creativa o professional. S'espera que el rang típic d'edats se situï entre els 30 i els 50 anys, sense excloure amb caràcter excepcional altres edats en alguns àmbits de la creació cultural.
     
     
     
     
    Articles
     
    Martínez-Martínez E, Gómez I, Martín P, Sánchez A, Román L, Tejerina E, Bonilla F, Garcia-Merino A, García de Herreros A, Provencio M, García JM*. Cannabinoids receptor type 2, CB2, expression correlates with human colon cancer progression and predicts patient survival. Oncoscience 2015; 2(2): 131-141.
     
    Roca O, Masclans JR. Frail or Not? That Is the Question. Crit Care Med 2015; 43(5): 1138-1139.
     
    Reichlin T, Twerenbold R, Wildi K, Rubini-Giménez M, Bergsma N, Haaf P, Druey S, Puelacher C, Moehring B, Freese M, Stelzig C, Krivoshei L, Hillinger P, Jäger C, Herrmann T, Kreutzinger P, Radosavac M, Moreno Weidmann Z, Pershyna K, Honegger U, Wagener M, Vuillomenet T, Campodarve I, Bingisser R, Miró Ò, Rentsch K, Bassetti S, Osswald S, Mueller C*. Prospective validation of a 1-hour algorithm to rule-out and rule-in acute myocardial infarction using a high-sensitivity cardiac troponin T assay. Can Med Assoc J 2015; 187(8): e243-e252.
     
    Casas L*, Sunyer J, Tischer C, Gehring U, Wickman M, García-Esteban R, Lehmann I, Kull I, Reich A, Lau S, Wijga A, Antó JM, Nawrot T, Heinrich J, Keil T, Torrent M. Early life house dust mite allergens, childhood mite sensitization and respiratory outcomes. Allergy 2015; 70(7): 820-827.
     
    Morales E, Julvez J, Torrent M, Ballester F, Rodríguez-Bernal CL, Andiarena A, Vegas O, Castilla AM, Rodríguez-Delhi C, Tardón A, Sunyer J. Vitamin D in Pregnancy and Attention Deficit Hyperactivity Disorder-like Symptoms in Childhood. Epidemiology 2015; 26(4): 458-465.
     
    Dégano IR, Salomaa V, Veronesi G, Ferrieres J, Kirchberger I, Laks T, Havulinna AS, Ruidavets JB, Ferrario MM, Meisinger C, Elosua R, Marrugat J*, The Acute Myocardial Infarction Trends in Europe (AMITIE) Study Investigators. Twenty-five-year trends in myocardial infarction attack and mortality rates, and case-fatality, in six European populations. Heart 2015; 101(17): 1413-1421.
     
    Alcolea D, Vilaplana E, Peguereles J, Montal V, Sánchez-Juan P, González-Suárez A, Pozuela A, Rodríguez-Rodríguez E, Bartrés-Faz D, Vidal-Piñeiro D, González-Ortiz S, Medrano-Martorell S, Carmona-Iragui M, Sánchez-Saudinos MB, Sala I, Antón-Aguirre S, Sampedro F, Morenas E, Clarimón J, Blesa R, Lleó A, Fortea J*. Relationship between cortical thickness and cerebrospinal fluid YKL-40 in predementia stages of Alzheimer's disease. Neurobiol Aging 2015; 36(6): 2018-2023.
     
    Rivera P, Bindila L, Pastor A, Pérez-Martín M, Pavón FJ, Serrano A, de la Torre R, Lutz B, Rodriguez-de Fonseca F*, Suárez J*. Pharmacological blockade of the fatty acid amide hydrolase (FAAH) alters neural proliferation, apoptosis and gliosis in the rat hippocampus, hypothalamus and striatum in a negative energy context. Front Cell Neurosci 2015; 9: 98.
     
    Crespo M*, Heidt S, Redondo D, Pascual J. Monitoring B cell subsets and alloreactivity in kidney transplantation. Transplant Rev 2015; 29(2): 45-52.
     
    Evlampidou I, Bagkeris M, Vardavas CI, Koutra K, Patelarou E, Koutis A, Chatzi L, Kogevinas M*. Prenatal Second-Hand Smoke Exposure Measured with Urine Cotinine May Reduce Gross Motor Development at 18 Months of Age. J Pediatr 2015; 167(2): 246-252.e2.
     
    Kelleher N, Gallego O, Gallardo D, González-Campos J, Hernández-Rivas JM, Montesinos P, Sarrá J, Gil C, Barba P, Guardia R, Brunet S, Bernal T, Martínez MP, Abella E, Bermúdez A, Sánchez-Delgado M, Cladera A, Gayoso J, Calbacho M, Ribera JM*, on behalf of the PETHEMA Group, Spanish Society of Hematology. Incidence, clinicobiological characteristics and outcome of secondary acute lymphoblastic leukemia after solid organ or hematologic malignancy. Leukemia Lymphoma 2016; 57(1): 86-91.
     
    Rajmil L*, Artazcoz L, García-Gómez P, Flores M, Hernández-Aguado I, On behalf of the Spanish Society of Public Health (SESPAS). Spanish children are most affected by the economic crisis, says the Spanish Society of Public Health (SESPAS). BMJ 2015; 350: h1945.
     
    Grau S*, Luque S. Monitorización de niveles plasmáticos de los antifúngicos: cuándo, cómo y por qué. Enferm Infecc Microbiol Clin 2015; 33(5): 295-297.
     
    Alayeto J*, Alier A, Puig L, Sorli L, Horcajada JP, Portillo ME. Feohifomicosis subcutánea causada por Phaeoacremonium parasiticum. Rev Iberoam Micol 2015; 32(4): 265-268.
     
    Toro R*, Segura E, Millán Núñez-Cortés J, Pedro-Botet J. Relationship between lipoprotein (a) and micro/macro complications in type 2 diabetes mellitus: a forgotten target. J Geriatr Cardiol 2015; 12(2): 93-99.
     
     
    Tel: 93 316 04 00
    Doctor Aiguader, 88
    08003 Barcelona
    Seguiu-nos a:
    Twitter
    Youtube
    En compliment de la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, aquest correu li hem enviat a partir de les dades de contacte que vostè ens ha facilitat. Si vostè no desitja rebre més comunicats, pot donar-se de baixa dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es) tot indicant la paraula “baixa base de dades” a l’assumpte.
    Li recordem que podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es).