INFORECERCA: Butlletí Informatiu del Servei de Recerca de l'IMIM
Número: 852
03/05/2024
Projectes
Termini exhaurit
FUNDACIÓN DE LA SOCIEDAD ESPAÑOLA DE NEONATOLOGÍA
Facilitar el suport econòmic per a la realització de projectes de recerca en l'àrea dels problemes respiratoris del nounat.
 
21/06/2024
HOSP. UNIV. VALDECILLA - HOSPITAL UNIVERSITARIO MARQUES DE VALDECILLA
L'objectiu específic i prioritari d'aquesta convocatòria és fomentar la participació dels professionals d'Infermeria en l'elaboració i desenvolupament de Projectes d'Investigació.
 
24/06/2024
FEBS - FEDERATION OF EUROPEAN BIOCHEMICAL SOCIETIES
FEBS Excellence Awards are intended to support research projects in the molecular life sciences from early-career group leaders.
 
Borses de viatge
23/08/2024
EHA - EUROPEAN HEMATOLOGY ASSOCIATION
Through the CRTH, EHA provides junior researchers with a 9-month long unique training and mentoring experience focused on clinical research in Europe, with a global scope. After participating in CRTH, you have improved your skills and knowledge to benefit your work and career in clinical science.
 
Premis
Termini exhaurit
FUNDACIÓN CAJA RURAL DE GRANADA
Es premiarà el treball original ja finalitzat o ben publicat en revistes de reconegut prestigi amb posterioritat a l'1 de gener de 2023, i que, segons el jurat, tingui la màxima qualitat entre els premiats.
 
09/09/2024
ASCI - American Society for Clinical Investigation
The Harrington Prize honors a physician-scientist who has moved science forward with achievements notable for innovation, creativity and potential for clinical application.
 
Recursos Humans
04/09/2024
COMISSIÓ EUROPEA
2 year fellowships to enhance the creative and innovative potential of experienced researchers wishing to diversify their individual competence in terms of skill acquisition at multi- or interdisciplinary level through advanced training, international, interdisciplinary and intersectoral mobility.
 
 
 
Informació últil
 
 
Banner-convocatories-tancament-02
Projectes
Termini exhaurit
AGAUR - AGENCIA DE GESTIO AJUTS UNIVERSITARIS DE RECERCA
Ajuts Llavor: L'objectiu dels ajuts és el finançament de les accions recollides al pla per estudiar i/o validar la seva viabilitat tècnica i comercial i assolir un grau de maduresa suficient que permeti afrontar amb garanties la fase de prova de concepte o validació del servei.
Ajuts Producte: Els ajuts han d'anar destinats a projectes d'innovació que hagin finalitzat la conceptualització del pla per la transferència i que hagin identificat un candidat a producte o servei a desenvolupar i disposen d'una proposta de generació de valor a partir de la tecnologia i/o coneixement proposat d'acord amb les validacions realitzades.
Ajuts Innovadors: Els ajuts han d'anar destinats a projectes d'innovació que hagin finalitzat la conceptualització del pla per la transferència i que hagin identificat un candidat a producte o servei a desenvolupar i disposen d'una proposta de generació de valor a partir de la tecnologia i/o coneixement proposat.
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓN DE LA SOCIEDAD ESPAÑOLA DE NEONATOLOGÍA
Facilitar el suport econòmic per a la realització de projectes de recerca en l'àrea dels problemes respiratoris del nounat.
 
Termini exhaurit
AJUNTAMENT DE BARCELONA
L’objecte d’aquesta convocatòria és atorgar subvencions per dur a terme projectes de recerca científica i transferència de coneixement mitjançant concurrència competitiva.
La finalitat d’aquesta convocatòria és donar suport a la recerca científica emergent.
 
Termini exhaurit
GILEAD SCIENCES S.L.U.
Les Beques PRO per al desenvolupament d'estratègies que augmentin la difusió i la implementació dels PRO a la pràctica clínica, neixen amb la vocació de servir d'ajuda a investigadors i clínics perquè aquests alhora aprofundeixin en les possibilitats de desenvolupar noves eines (PROM) que permetin a les PVIH reportar els seus símptomes per quantificar el seu estat de salut, o bé, millorar la implementació d'aquestes eines ja existents i la seva aplicabilitat a la pràctica clínica a Espanya.
 
Termini exhaurit
SOCIETAT CATALANA DE FARMÀCIA CLÍNICA
Finançar un projecte d’avaluació de resultats en el desenvolupament de la Farmàcia Clínica amb aplicació en qualsevol àmbit assistencial.
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓN JOSÉ LUIS CASTAÑO - SEQC
4 beques post-residencia finançades entre les dues organitzacions, per a aquells professionals joves del Laboratori Clínic que acabin el seu període de residència en 2024 i que vulguin realitzar un projecte de recerca en un Laboratori Clínic d'un hospital d'un centre nacional o internacional de reconegut prestigi.
 
Termini exhaurit
Society for Endocrinology
Small grants to support all areas of scientific progression
 
Termini exhaurit
MICHELSON MEDICAL RESEARCH FOUNDATION
The Next Generation Grants research grants given annually to support promising researchers who are applying disruptive concepts and inventive processes to advance human immunology, vaccine discovery, and immunotherapy research for major global diseases.
 
Termini exhaurit
EUROPEAN FOUNDATION FOR THE STUDY OF DIABETES (EFSD)
Projects aimed at advancing current knowledge in the inter-organ crosstalk and related pathophysiology in Diabetes, Obesity and Cardiometabolic Disease and its complications through innovative basic or clinical research.
 
Termini exhaurit
ASOCIACIÓN DE CELÍACOS Y SENSIBLES AL GLUTEN
Incentivar la recerca bàsica, aplicada i clínica sobre les patologies relacionades amb el consum d'aliments amb glútens i millorar amb això la qualitat de vida de les persones afectades.
 
Termini exhaurit
COMISSIÓ EUROPEA
The Innovative Health Initiative Joint Undertaking (IHI JU) is a partnership between the European Union and industry associations representing the sectors involved in healthcare, namely COCIR (medical imaging, radiotherapy, health ICT and electromedical industries); EFPIA, including Vaccines Europe (pharmaceutical industry and vaccine industry); EuropaBio (biotechnology industry); and MedTech Europe (medical technology industry)
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓ VÍCTOR GRÍFOLS I LUCAS
La Fundació Víctor Grífols i Lucas convoca sis beques per dur a terme sis projectes d'investigació amb la finalitat d'incentivar l'estudi en el camp de la Bioètica.
 
Termini exhaurit
FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE ASOCIACIONES DE TERAPIA FAMILIAR (FEATF)
Col·laborar a la promoció, el desenvolupament i al reconeixement d'aquesta disciplina tant per part de la comunitat científica com per part de la societat en general demostrant la seva eficàcia. Per aquesta raó es crea l'Ajut a la Investigació de l'Eficàcia de la Teràpia Familiar (des d'ara AIETF).
 
Altres
Termini exhaurit
ALLEN INSTITUTE
Professional development for emerging leaders in the field of neuroscience by providing opportunities and informal training on how to serve as scientific advisors.
 
Termini exhaurit
THE LYMPH&CO FOUNDATION
Support for the initiation of multidisciplinary consortia working on (therapeutics of) malignant lymphoma, malignant lymphoid neoplasia and related malignant blood diseases (particularly lymphoid disorders). The grant will cover costs for the organization of an international meeting to initiate the consortium.
 
Borses de viatge
Termini exhaurit
Australian Academy of Science
Fellowships for distinguished overseas scientists to visit Australia for public lecture/seminar tours and to visit scientific centres in Australia.
 
Termini intern exhaurit
JSPS - JAPAN SOCIETY FOR PROMOTION OF SCIENCE (JSPS)
To provide opportunities for pre-/post-doctoral researchers from the US, Canada and Europe to conduct, under the guidance of their hosts, cooperative research with leading research groups in universities and other Japanese institutions.
 
Premis
Termini exhaurit
FUNDACIÓN CAJA RURAL DE GRANADA
Es premiarà el treball original ja finalitzat o ben publicat en revistes de reconegut prestigi amb posterioritat a l'1 de gener de 2023, i que, segons el jurat, tingui la màxima qualitat entre els premiats.
 
Termini exhaurit
LUNG AMBITION ALLIANCE
Eliminar el càncer de pulmó com a causa de mort a través de la innovació científica i el canvi social. Com a primera meta s'ha marcat duplicar la supervivència a cinc anys en càncer de pulmó per a l'any 2025.
 
Termini exhaurit
B.I.F. - BOEHRINGER INGELHEIM ESPAÑA SA
This prestigious award honours outstanding research on biologically active molecules and systems in the fields of chemistry, biochemistry, and physiology as well as on their clinical importance.
 
Termini exhaurit
UNIVERSIDAD DE ALCALÁ DE HENARES
El propòsit d'aquests premis és incentivar i reconèixer la recerca d'excel·lència entre les dones, donant visibilitat al treball desenvolupat per aquest col·lectiu en l'àmbit Nacional en dues modalitats.
 
Termini exhaurit
SEE - SOCIEDAD ESPAÑOLA DE EPIDEMIOLOGIA
Facilitar el desenvolupament d'un projecte de recerca en epidemiologia per part de persones investigadores joves.
 
Termini exhaurit
OCCIDENT FUNDACIÓ JESÚS SERRA
Els Premis a la Recerca Fundació Jesús Serra reconeixen trajectòries de recerca d'excel·lència que incloguin contribucions destacades a la investigació en nutrició i l'alimentació amb impacte a la salut.
El premi s'atorga en dues categories:
 • Recerca bàsica
 • Recerca clínica
 •  
  Termini exhaurit
  FUNDACION MAPFRE
  Premiem aquell projecte que hagi generat més impacte a la societat en matèria social, cultural, de seguretat viària i prevenció de lesions, o de salut i promoció d'hàbits saludables.
   
  Termini exhaurit
  Fundación de Investigación HM Hospitales
  Reconèixer i posar en valor davant la societat l'impacte dels avenços medico-científics, es premia la tasca d'un científic o científica de prestigi internacional que hagi aconseguit una troballa biomèdica de rellevància mundial i la carrera professional hagi contribuït de manera transcendental a la millora de la salut de les persones.
   
  Termini exhaurit
  FUNDACIÓ ALEXANDER VON HUMBOLDT
  The Friedrich Wilhelm Bessel Research Award recognizes scientists and scholars, internationally renowned in their field, who completed their doctorates less than 18 years ago and who in future are expected to continue producing cutting-edge achievements which will have a seminal influence on their discipline beyond their immediate field of work.
   
  Recursos Humans
  Termini exhaurit
  FUNDACIÓ IMIM
  The objective of this call is to promote research training for PSMAR residents who can contribute to strengthening the critical research mass at PSMAR.
   
  Termini exhaurit
  THE LYMPH&CO FOUNDATION
  Long-term international visits to research groups in the field of Lymphoma for young researchers residing in The Netherlands.
   
   
   
   
  Articles
   
  Kotton CN, Kamar N, Wojciechowski D, Eder M, Hopfer H, Randhawa P, Sester M, Comoli P, Tedesco Silva, Knoll G, Brennan DC, Trofe-Clark J, Pape L, Axelrod D, Kiberd B, Wong G, Hirsch HH, Transplantation Society International BK Polyomavirus Consensus Group (...,Crespo M,...). The Second International Consensus Guidelines on the Management of BK Polyomavirus in Kidney Transplantation. Transplantation 2024: (en Premsa).
   
  Belinchón-Romero I*, López-Ferrer A, Ferran M, Rivera-Diaz R, Vidal-Sarro D, Rodriguez-Fernandez-Freire L, De la Cueva-Dobao P, Santos-Juanes J, Rocamora-Durán V, Martin V, Gómez-Labrador L, Queiro-Silva R, en representación del PURE-4 Study Group. Validation of the Spanish Version of the PURE-4 Questionnaire for the Early Detection of Psoriatic Arthritis in Psoriatic Patients. Actas Dermosifiliograf 2024: (en Premsa).
   
  Verdaguer-Faja J*, Borrego L, Mercader-García P, González-Pérez R, Cordoba-Guijarro S, Giménez-Arnau AM, Ruiz-González I, Miquel-Miquel J, Silvestre JF, Ortiz de Frutos FJ, Tous-Romero F, Sanz-Sánchez T, Rodríguez-Serna M, Sánchez Pérez J, Serra-Baldrich E, Zaragoza-Ninet V, Pastor-Nieto MA, Gatica-Ortega ME, Sánchez-Gilo A, Melé Ninot G, Sánchez-Pedreño P, Munera-Campos M, Descalzo MÁ, García-Doval I, Carrascosa JM. Epidemiological, Clinical, and Allergic Profile of Psoriatic Patients. Evaluation of the Spanish Registry of Contact Dermatitis and Cutaneous Allergy (REIDAC). Actas Dermosifiliograf 2024; 115(6): 539-546.
   
  Rufus-Membere P*, Anderson KB, Holloway-Kew KL, Harland JW, Díez-Pérez A, Kotowicz MA, Pasco JA. The practicality of using bone impact microindentation in a population-based study of women: A Geelong-Osteoporosis Study. Bone Rep 2024; 20: 101733 (Acceptat).
   
  Eriksson M*, Román M, Gräwingholt A, Castells X, Nitrosi A, Pattacini P, Heywang-Köbrunner S, Rossi PG. European validation of an image-derived AI-based short-term risk model for individualized breast cancer screening-a nested case-control study. Lancet Reg Health Eur . 2024; 37: 100798 (Acceptat).
   
  Pérez-Jurado L*, Cáceres A, Balagué-Dobón L, Esko T, Lopez de Heredia M, Quintela I, Cruz R, Lapunzina P, Carracedo Á, González JR*, SCOURGE Cohort Group. Clonal chromosomal mosaicism and loss of chromosome Y in elderly men increase vulnerability for SARS-CoV-2. Commun Biol 2024; 7(1): 202.
   
  Rodriguez-Guerrero LA, Pérez-Urdiales I, Escrig-Piñol A, Jiménez-Lasserrotte MDM, Pastor-Bravo MDM, Mateos-García JT*, Briones-Vozmediano E. Water insecurity among seasonal agriculture workers: perspectives from Spanish professionals.. Int J Equity Health 2024; 23(1): 31.
   
  Cornudella-Lema J, Sánchez-González B, Carrión-Barberá I*, Vázquez-Montes de Oca S, Garcia-Pallarols F, Salman-Monte TC. Immune thrombocytopenia in systemic lupus erythematosus: Prevalence, risk factors, and a novel predictive model for risk assessment. Med Clin (Barc) 2024; 162(10): 461-469.
   
  Robbrecht D, Grob JJ, Bechter O, Simonelli M, Doger B, Borbath I, Butler MO, Cheng T, Martin-Romano P, Pons-Tostivint E, Di Nicola M, Curigliano G, RYU MH, Rodríguez-Vida A, Schadendorf D, Garralda E, Abbadessa G, Demers B, Amrate A, Wang H, Lee JS, Pomponio R, Wang R*. Biomarker and pharmacodynamic activity of the transforming growth factor-beta (TGFβ) inhibitor SAR439459 as monotherapy and in combination with cemiplimab in a phase I clinical study in patients with advanced solid tumors. CTS-Clin. Transl. Sci. 2024; 17(2): e13736.
   
  Gatell A*, Lopez N, Balaguer-Martínez J, González X, Martin R, Quezada G, Lobato Z, Ruiz M, Vilà M, Burgaya S, Sánchez-Villegas A, Giribet M, Biosca M, Canadell D, Alcover E, Soriano-Arandes A. Prevalence, Clinical Characteristics and Risk Factors of Post-COVID-19 Condition in a Multicenter Pediatric Primary and Hospital Care Cohort. Pediatr Infect Dis J 2024; 43(3): e81-e83.
   
  Salazar J*, García-Planella E, Fernández-Clotet A, Esteve M, Gisbert JP, Busquets D, Lucendo A.J, Marquez L, Guardiola J, Martín-Arranz MD, Iglesias E, Monfort D, Villoria A, Cañete F, Bell O, Ricart E, Zabana Y, Chaparro M, Domènech E, Gordillo J*, ENEIDA registry of GETECCU. Genetic biomarkers of methotrexate response and safety in Crohn's disease: Data from the Spanish ENEIDA registry. Br J Clin Pharmacol 2024; 90(5): 1301-1311.
   
  Aragón-Roca D*, Oliver-Gutierrez D, Banderas-García S, Rigo J, Dou A, Castany M. Surgical Outcomes in Uveitic Glaucoma: Long-Term Evaluation of Trabeculectomy, Non-Penetrating Deep Sclerectomy, Ex-PRESS Shunt and Ahmed Glaucoma Valve. A 3-Year Follow-Up Study. Ocul Immunol Inflamm 2024: 1-10 (en Premsa).
   
  He R*, Al-Tamimi J, Sánchez-Benavides G, Montaña-Valverde G, Gispert JD, Grau-Rivera O, Suarez-Calvet M, Minguillón C, Fauria K, Navarro A, Hinzen W. Atypical cortical hierarchy in A?-positive older adults and its reflection in spontaneous speech. Brain Res 2024; 1830: 148806.
   
  Thambyrajah R*, Maqueda M, Neo WH, Imbach K, Guillén Y, Grases D, Fadlullah Z, Gambera S, Matteini F, Wang X, Calero-Nieto FJ, Esteller M, Florian MC, Porta E, Benedito R, Göttgens B, Lacaud G, Espinosa L, Bigas A*. Cis inhibition of NOTCH1 through JAGGED1 sustains embryonic hematopoietic stem cell fate. Nat Commun 2024; 15(1): 1604.
   
  Aranda S, Jiménez E, Canales-Rodríguez EJ, Verdolini N, Alonso S, Sepulveda E, Julià A, Marsal S, Bobes J, Sáiz PA, García-Portilla P, Menchón JM, Crespo JM, González-Pinto A, Pérez V, Arango C, Sierra P, Sanjuán J, Pomarol-Clotet E, Vieta E, Vilella E*. Processing speed mediates the relationship between DDR1 and psychosocial functioning in euthymic patients with bipolar disorder presenting psychotic symptoms. Mol Psychiatr 2024: (en Premsa).
   
   
  Tel: 93 316 04 00
  Doctor Aiguader, 88
  08003 Barcelona
  Seguiu-nos a:
  Twitter
  Youtube
  En compliment de la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, aquest correu li hem enviat a partir de les dades de contacte que vostè ens ha facilitat. Si vostè no desitja rebre més comunicats, pot donar-se de baixa dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es) tot indicant la paraula “baixa base de dades” a l’assumpte.
  Li recordem que podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es).