INFORECERCA: Butlletí Informatiu del Servei de Recerca de l'IMIM
Número: 859
21/06/2024
Projectes
22/08/2024
COMISSIÓ EUROPEA
Advanced Grants are designed to support excellent Principal Investigators at the career stage at which they are already established research leaders with a recognised track record of research achievements. Applicant Principal Investigators must demonstrate the ground-breaking and high-gain/high-risk nature of their scientific proposal.
 
23/09/2024
FEIOMM - Fundación Española de Investigación Ósea y del Metabolismo Mineral (FEIOMM)
Promocionar la investigació bàsica, clínica i translacional en el camp del metabolisme mineral i ossi.
 
30/09/2024
FUNDACION MAPFRE
Fundació MAPFRE convoca en 2024 ajudes a la recerca a fi de facilitar suport econòmic per a la realització de projectes de recerca en Promoció de la Salut.
 
23/09/2024
ALZHEIMER'S DRUG DISCOVERY FOUNDATION
The Treat FTD fund aims to support the development of drugs or devices for FTD disorders while building a better understanding of FTD pathophysiology, biological mechanisms of disease, and analytically and clinically validated biomarkers with a well-defined context-of-use. The fund aims to de-risk clinical development programs by supporting clinical trial readiness activities or early/mid-stage clinical trials with clear go/no-criteria for later stage drug development.
 
04/09/2024
FONDATION LEDUCQ
Internationally collaborative basic, translational, and clinical research in cardiovascular and neurovascular disease involving two network coordinators from different continents.
 
05/09/2024
ESCMID - EUROPEAN SOCIETY OF CLINICAL MICROBIOLOGY AND INFECTIOUS DISEASES
ESCMID Research Grants help in nurturing the next generation of researchers starting out in CM and ID, marking an important start in their journey of research funding. These grants offer a unique opportunity to explore Bacterial Infections & Diseases during even years and Fungal/Viral/Parasitic Infections & Diseases during odd years.
 
29/07/2024
FUNDACIÓN PFIZER
This competitive program seeks to support global research that helps to address Ulcerative Colitis data gaps and advances the understanding of etrasimod and / or tofacitinib role in the treatment landscape.
 
19/09/2024
SOCIEDAD ESPAÑOLA DE NEUROLOGIA
Investigació epidemiològica, clínica o preclínica en migranya o altres cefalees, patrocinada per Lundbeck
 
Recursos Humans
12/07/2024
FUNDACIÓN TATIANA PÉREZ DE GUZMÁN EL BUENO
L'objectiu de les beques/contractes és la realització d'una tesi doctoral en Neurociència enfocada a la comprensió del sistema nerviós humà i de les malalties que l'afecten.
 
 
 
Informació últil
 
 No hi ha novetats
 
 
Banner-convocatories-tancament-02
Projectes
04/07/2024
MINISTERIO DE SANIDAD
Ajuts econòmics pel desenvolupament de projectes de recerca sobre addiccions realitzats per entitats públiques o privades sense afany de lucre.
 
17/07/2024
AEI - AGENCIA ESTATAL DE INVESTIGACIÓN
Aquests ajuts tenen com a finalitat facilitar la incorporació de talent investigador consolidat, de reconegut prestigi internacional i que hagi desenvolupat recentment un període rellevant de la seva activitat professional a l'estranger, de manera que es promogui el avenç cap a un Sistema Espanyol de Ciència, Tecnologia i Innovació (SECTI) més competitiu a nivell nacional i internacional. Es tracta, per tant, d'afavorir la circulació de coneixement i personal investigador excel·lent, incorporant-lo de manera estable al SECTI, recolzant la seva carrera i estimulant la generació i consolidació d'equips de investigació de primer nivell.
 
16/07/2024
AEI - AGENCIA ESTATAL DE INVESTIGACIÓN
El foment de la consolidació de la carrera professional del personal investigador, incentivant la creació de places de caràcter permanent a les institucions d'adscripció i facilitant l'inici o la consolidació d'una línia de recerca mitjançant el finançament d'un projecte propi de R+D+ i, així com l'adequació i la renovació dels espais i els laboratoris i la millora de l'equipament necessaris per a la seva execució.
 
01/07/2024
FUNDACIÓN CASER
Contribuir a la cerca de solucions que resultin útils i transformadores per a l'atenció integral de les persones majors, aquelles en situació de dependència i les cures de llarga durada, augmentant així la humanització i efectivitat del sistema.
 
09/07/2024
FEHH - FUNDACION ESPAÑOLA DE HEMATOLOGIA Y HEMOTERAPIA
La Fundació Espanyola d'Hematologia i Hemoteràpia (FEHH), conscient de la necessitat de continuar avançant en aquesta línia, convoca la primera edició d'ajudes a la recerca clínica de la SEHH, amb la finalitat de donar suport al desenvolupament en el coneixement científic de temes propis de l'especialitat, fomentar la recerca en l'àmbit de l'Hematologia i Hemoteràpia realitzada a Espanya i promoure i impulsar projectes de recerca d'excel·lència científica en l'Hematologia i Hemoteràpia.
 
18/07/2024
BrightFocus Foundation
Funding for pioneering research leading to greater understanding, prevention, and treatment of age-related macular degeneration.
 
08/07/2024
GECP - GRUPO ESPAÑOL DE CÁNCER DE PULMÓN
L'Ajut de Recerca GECP 2024 està destinada a finançar un projecte de recerca inèdit enfocat al Càncer de Pulmó en estadis inicials en temes que estiguin compresos en alguna de les àrees següents:
● Immuno-oncologia
● Medicina de precisió
● Altres
 
08/07/2024
FUNDACIÓN MARI PAZ JIMENEZ CASADO
L'objectiu és tenir propostes originals de projectes de recerca que reverteixin en l'avanç i en el millor coneixement dels sarcomes i que repercuteixi en un millor diagnòstic i tractament dels sarcomes.
 
19/07/2024
Fundación Mustela
L'objectiu és avaluar pràctiques professionals, elaborar recomanacions per a la pràctica clínica, desenvolupar coneixements específics per a l'exercici de la professió de llevadora i participar a la recerca en l'àmbit de la salut i del seu camp professional.
 
Borses de viatge
08/07/2024
FUNDACIÓN MARI PAZ JIMENEZ CASADO
L'objectiu és fomentar i donar suport a la formació de metges que reverteixi en l'avanç de la terapèutica clínica i en el millor coneixement dels sarcomes que serà desenvolupada en un centre nacional o internacional.
 
08/07/2024
FUNDACIÓN MARI PAZ JIMENEZ CASADO
L'objectiu és fomentar i donar suport a la formació d'infermers/as que reverteixi en l'avanç de la terapèutica clínica i en el millor coneixement dels sarcomes que serà desenvolupada en un centre nacional.
 
Premis
08/07/2024
Fundacio Sanitas
Podran optar a aquest premi tots els metges residents que finalitzin el seu període de formació de postgrau, per la via MIR, en el període 2024 en qualsevol hospital docent del territori espanyol.
 
08/07/2024
FUNDACIÓN PharmaMar
Es busca reconèixer l'esforç i el mèrit dels investigadors que hi hagi desenvolupat una tasca de recerca bàsica a l'àrea d'oncologia, orientada a l'obtenció de coneixement amb aplicació clínica, a qualsevol nivell metodològic (Premi d'Investigació Bàsica) o hagin desenvolupat la seva tasca a investigació clínica en oncologia, a qualsevol nivell metodològic (Premi de Investigació Clínica), contribuint de manera excel·lent al progrés en aquestes àrees de la investigació i la salut.
 
08/07/2024
REAL ACADEMIA DE DOCTORES
Els Premis RADE pretenen tant impulsar la recerca com, sobretot, guardonar l'ardu treball que suposa la realització d'una tesi doctoral.
 
20/07/2024
INSTITUTO DANONE
Donar impuls a la ciència a través del suport a grups de recerca d'Espanya i del reconeixement a l'excel·lència dels treballs científics.
 
08/07/2024
SCILIFELAB - SCIENCE FOR LIFE LABORATORY
The Prize is awarded annually to one young scientist for outstanding life science research for which he/she was awarded a doctoral degree in the previous two years. Topics:Cell and Molecular Biology; Genomics, Proteomics and Systems Biology approaches; Ecology and​ Environment; Molecular Medicine.
 
01/07/2024
CONFEDERACIÓN ESPAÑOLA DE FAMILIAS DE PERSONAS SORDAS
El Premi FIAPAS 2024 (XIX edició) es convoca per a labors de recerca d'aplicació en les àrees de SANITAT, EDUCACIÓ o ACCESSIBILITAT, relacionades amb la deficiència auditiva i les persones amb discapacitat auditiva i les seves famílies.
 
Recursos Humans
05/07/2024
EMBO - THE EUROPEAN MOLECULAR BIOLOGY ORGANIZATION
The EMBO Postdoctoral Fellowships are awarded for a period of up to two years and support excellent postdoctoral researchers in laboratories throughout Europe and the world. International exchange is a key requirement.
 
12/07/2024
FUNDACIÓN TATIANA PÉREZ DE GUZMÁN EL BUENO
L'objectiu de les beques/contractes és la realització d'una tesi doctoral en Neurociència enfocada a la comprensió del sistema nerviós humà i de les malalties que l'afecten.
 
08/07/2024
Fundación CRIS de investigación para vencer el cáncer
A joint call between Gustave Roussy Foundation and CRIS Cancer Foundation. Clinical research represents the tools to explore and, more importantly, to validate the utility of medical treatments and strategies. Clinical trials include very different designs and require very different levels of infrastructure depending on the question they address.
 
 
 
 
Articles
 
Roberto N, Vazquez M, Radua J, Pariente JC, Muñoz-Moreno E, Laredo C, Bracco L, Fernández T, Martín-Parra S, Martínez-Arán A, Sánchez-Moreno J, Saiz P, Ruiz-Veguilla M, Borras R, Toll A, Elices M, Brambilla P, Courtet P, Pérez V, Vieta E*, Grande I*. Safety intervention for improving functioning in suicidal attempters (STRONG): A secondary prevention study. Study rationale and research protocol. Span J Psychiatry Ment Health . 2023: (en Premsa).
 
Navarro-Triviño FJ, Borrego L*, Silvestre-Salvador JF, Mercader-García P, Giménez-Arnau AM, Ortiz-de Frutos FJ, Sanz-Sánchez T, Melé Ninot G, Sánchez-Gilo A, Zaragoza-Ninet V, Serra-Baldrich E, Miquel-Miquel J, Cordoba-Guijarro S, Rodríguez-Serna M, Ruiz-González I, Carrascosa-Carrillo JM, Gómez-de-la-Fuente E, Pastor-Nieto MA, Heras-Mendaza F, González-Pérez R, Sánchez-Pedreño P, Sánchez Pérez J, Gatica-Ortega ME, Fernández-Redondo V, Hervella M, Manrique-Martínez P, Guimaraens-Juanena D, García-Gavín J, Giménez-Arnau E, Figueras-Nart I, Curto-Barredo L, Armario-Hita JC. Standard and Expanded Series Patch Testing Update by the Spanish Contact Dermatitis and Skin Allergy Research Group (GEIDAC). Actas Dermosifiliograf 2024: (en Premsa).
 
González-Ortega I, Díaz-Marsá M, López-Peña P, Fernández-Sevillano J, Andreo-Jover J, Bobes J, Bravo-Ortiz MF, Cebria AI, Crespo-Facorro B, de la Torre-Luque A, Elices M, Fernández-Rordigues V, Garrido-Torres N, Grande I, Palao A, Pemau A, Roberto N, Ruiz-Veguilla M, Seijo-Zazo E, Alberich S, González-Pinto A*, Pérez V, SURVIVE Group. Clinical predictors and psychosocial risk factors of suicide attempt severity. Span J Psychiatry Ment Health . 2024: (en Premsa).
 
 
Henckens SP, Schuring N, Elliott JA, Johar A, Markar SR, Gantxegi A, Lagergren P, Hanna GB, Pera MR, Reynolds JV, van Berge-Henegouwen MI, Gisbertz SS*, ENSURE study group. Recurrence and Survival after Minimally Invasive and Open Esophagectomy for Esophageal Cancer - A Post Hoc Analysis of the Ensure Study. Ann Surg 2024: (en Premsa).
 
García-Fernández FJ*, Martin-González J, Villagraz-Tercedor L, Fernández-Palacios G, Cantero D, Vallès E, Trucco E. Feasibility, safety, and comfort of the '2BB' (2 cm below the bra) position of insertable cardiac monitors in women: the IN-WOMEN-ICM pilot study. Europace 2024; 26(4): euae080.
 
Fernández-Blanco Á, Sierra C, Tejido C, Dierssen M*. Beyond Quiescent and Active: Intermediate Microglial Transcriptomic States in a Mouse Model of Down Syndrome. Int J Mol Sci 2024; 25(6): 3289.
 
Lizano C, Garin O*, Mayoral K, Dima AL, Pont A, Caballero-Rabasco MA, Praena M, Valdesoiro L, Guerra MT, Bercedo-Sanz A, Ferrer M*. Impact of treatment adherence and inhalation technique on asthma outcomes of pediatric patients: a longitudinal study. Front Pharmacol 2024; 15: 1340255 (Acceptat).
 
Villanueva-Blasco VJ*, Eslava D, Olave L, Torrens M. Electronic interventions in primary care to address substance use: A systematic review. Addict Behav 2024; 156: 108073.
 
Nomah DK*, Jamarkattel S, Bruguera A*, Moreno-Fornes S, Díaz Y, Alonso L, Aceitón J, Llibre JM, Domingo P, Saumoy M, Homar F, Fanjul F, Navarro J, de la Mora L, Knobel H, Orti A, Martín-Iguacel R, Miró JM, Casabona J, Reyes JM. Evolving AIDS- and non-AIDS Mortality and Predictors in the PISCIS Cohort of People Living With HIV in Catalonia and the Balearic Islands (Spain), 1998-2020. Open Forum Infect Dis 2024; 11(4): ofae132 (Acceptat).
 
Mañé L, Navarro H, Pedro-Botet J, Chillarón JJ, Ballesta S, Payà Panadés A, Amador V, Flores JA, Benaiges D*. Early HbA1c Levels as a Predictor of Adverse Obstetric Outcomes: A Systematic Review and Meta-Analysis. J Clin Med 2024; 13(6): 1732.
 
Martínez-Jáñez N, Bellet M, Manso-Sanchez LM, Carrasco FH, Torres AA, Morales S, Ortega PT, Gil VLO, Sampedro T, Conejero RA, Calvo-Martinez L, Galve-Calvo E, López R, Ayala de la Peña F, Lopez-Tarruella S, de Araguiz BAHF, Ruiz LB, Martos T, Chacon JI, Antón FM*. First-line therapy with palbociclib in patients with advanced HR(+)/HER2(-) breast cancer: The real-life study PALBOSPAIN. Breast Cancer Res Tr 2024; 206(2): 317-328.
 
Emmen AMLH, Zwart MJW, Khatkov IE, Boggi U, Groot Koerkamp B, Busch OR, Saint-Marc O, Dokmak S, Molenaar IQ, D'Hondt M, Ramera M, Keck T, Ferrari G, Luyer MDP, Moraldi L, Ielpo B, Wittel U, Souche FR, Hackert T, Lips D, Can MF, Bosscha K, Fara R, Festen S, van Dieren S, Coratti A, DE Hingh, Mazzola M, Wellner U, de Meyere C, van Santvoort HC, Aussilhou B, Ibenkhayat A, de Wilde RF, Kauffmann EF, Tyutyunnik P, Besselink MG*, Abu Hilal M*, European consortium on Minimally Invasive Pancreatic Surgery (E-MIPS). Robot-assisted versus laparoscopic pancreatoduodenectomy: a pan-European multicenter propensity-matched study. Surgery 2024; 175(6): 1587-1594.
 
Ochoa S*, Espinosa V, López-Carrilero R, Martinez I, Barrera AH, Birulés I, Barajas A, Pélaez T, Díaz-Cutraro L, Coromina M, Gonzalez A, Verdaguer-Rodríguez M, Gutiérrez-Zotes A, Palma-Sevillano C, Montes C, Gallego J, Paya B, Casanovas F, Roldan M, Noval E, Varela-Casals P, Salas-Sender M, Aznar A, Ayesa Arriola R, Pousa E, Canal M, Garrido-Torres N, Montserrat C, Muñoz-Lorenzo L, Crosas JM. Effectiveness of family metacognitive training in mothers with psychosis and their adolescent children: a multicenter study protocol. Front Psychol 2024; 15: 1359693 (Acceptat).
 
Candel J*, Maya S, García-García J, Duran X, López-Vílchez MA. Transcutaneous bilirubin reliability during and after phototherapy depending on skin color. Eur J Pediatr 2024: (en Premsa).
 
Colom J, Torrens M, Rodríguez-Cejas Á, Aguilar I, Álvarez-Crespo R, Armenteros L, Ayala V, Cantero H, Casado MÁ*, Crespo J, Estévez J, García-Samaniego J, Hernández-Guerra M, Mur C, Pérez-Bech E, Ricote M, Pineda JA. Certification program of Addiction Centres for hepatitis C virus elimination in Spain. HepCelentes Project. Adicciones 2024; 0: (en Premsa).
 
Pal SK*, Grivas P, Gupta S, Dizman N, Zengin Z, Valderrama BP, Rodríguez-Vida A, Roghmann F, Sevillano-Fernandez E, Matin SF, Loriot Y, Sridhar SS, Sonpavde G, Fleming MT, Lerner SP, Bellmunt J, Master V, Tripathi A, Davis K, van Veenhuyzen D, Weng R, Daneshmand S. Infigratinib Versus Placebo for Patients with High-risk Resected Urothelial Cancer Bearing an FGFR3 Genomic Alteration: Results from the PROOF302 Phase 3 Trial. Eur Urol 2024: (en Premsa).
 
Cumplido-Mayoral I, Brugulat-Serrat A, Sánchez-Benavides G, Gonzalez-Escalante A, Anastasi F, Milà M, López D, Akinci M, Falcon C, Shekari M, Cacciaglia R, Arenaza-Urquijo EM, Minguillón C, Fauria K, Molinuevo JL, Suarez-Calvet M, Grau-Rivera O, Vilaplana V, Gispert JD*, ALFA study. The mediating role of neuroimaging-derived biological brain age in the association between risk factors for dementia and cognitive decline in middle-aged and older individuals without cognitive impairment: a cohort study. Lancet Healthy Longev . 2024; 5(4): e276-e286.
 
Crooijmans KLHA, Iñiguez C, Withworth KW, Estarlich M, Lertxundi A, Fernández-Somoano A, Tardón A, Ibarluzea J, Sunyer J, Guxens M*, Binter AC. Nitrogen dioxide exposure, attentional function, and working memory in children from 4 to 8 years: Periods of susceptibility from pregnancy to childhood. Environ Int 2024; 186: 108604.
 
Chevance G*, Minor K*, Vielma C, Campi E, O'Callaghan-Gordo C, Basagaña X, Ballester J, Bernard P. A systematic review of ambient heat and sleep in a warming climate. Sleep Med Rev 2024; 75: 101915.
 
Basualto-Cárcamo C*, Gray-Gariazzo N, Benavides FG. [Occupational health policies in older workers: comparative analysis between Spain and Chile]. Gac Sanit 2024; 38: (en Premsa).
 
 
Tel: 93 316 04 00
Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona
Seguiu-nos a:
Twitter
Youtube
En compliment de la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, aquest correu li hem enviat a partir de les dades de contacte que vostè ens ha facilitat. Si vostè no desitja rebre més comunicats, pot donar-se de baixa dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es) tot indicant la paraula “baixa base de dades” a l’assumpte.
Li recordem que podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es).