INFORECERCA: Butlletí Informatiu del Servei de Recerca de l'IMIM
Número: 821
01/09/2023
Projectes
Termini exhaurit
AGAUR - AGENCIA DE GESTIO AJUTS UNIVERSITARIS DE RECERCA
Ajuts Llavor: L'objectiu dels ajuts és el finançament de les accions recollides al pla per estudiar i/o validar la seva viabilitat tècnica i comercial i assolir un grau de maduresa suficient que permeti afrontar amb garanties la fase de prova de concepte o validació del servei.
Ajuts Producte: Els ajuts han d'anar destinats a projectes d'innovació que hagin finalitzat la conceptualització del pla per la transferència i que hagin identificat un candidat a producte o servei a desenvolupar i disposen d'una proposta de generació de valor a partir de la tecnologia i/o coneixement proposat d'acord amb les validacions realitzades.
Ajuts Innovadors: Els ajuts han d'anar destinats a projectes d'innovació que hagin finalitzat la conceptualització del pla per la transferència i que hagin identificat un candidat a producte o servei a desenvolupar i disposen d'una proposta de generació de valor a partir de la tecnologia i/o coneixement proposat.
 
Termini exhaurit
EHA - EUROPEAN HEMATOLOGY ASSOCIATION
Funding for collaboration between two independent research groups in basic/translational hematology research, that are located in two different European countries
 
 
 
Informació últil
 
 No hi ha novetats
 
 
Banner-convocatories-tancament-02
Projectes
Termini exhaurit
COMISSIÓ EUROPEA
The Horizon Europe Health Cluster funds collaborative projects and complementary actions through different topics.
 
Termini exhaurit
GILEAD SCIENCES S.L.U.
La infecció per VIH (Virus de la Immunodeficiència Humana) i la síndrome d'immunodeficiència humana adquirida (sida) continuen sent un dels més importants reptes epidemiològics a escala global. L'objectiu es impulsar la realització de projectes o actuacions innovadores (recerca científica, tecnològica i educativa) centrades en temàtiques específiques.
 
Termini exhaurit
ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE INVESTIGACIÓN CONTRA EL CÁNCER (ASEICA)
L'objectiu d'aquesta convocatòria és impulsar una línia de recerca en càncer dirigida per un Investigador independent en vies de consolidació.
 
Termini exhaurit
FEIOMM - Fundación Española de Investigación Ósea y del Metabolismo Mineral (FEIOMM)
Promocionar la investigació bàsica, clínica i translacional en el camp del metabolisme mineral i ossi.
 
Termini exhaurit
MINISTERIO DE CIENCIA E INNOVACIÓN
Els ajuts regulats en aquesta convocatòria finançaran programes estratègics de recerca, desenvolupament i innovació.
 
Termini exhaurit
Kenneth Rainin Foundation
The Kenneth Rainin Foundation supports high-risk research in novel, untested ideas in the field of Inflammatory Bowel Disease (IBD).
 
Termini exhaurit
SOCIEDAD ESPAÑOLA DE NEUROLOGIA
Investigació epidemiològica, clínica o preclínica en migranya o altres cefalees.
 
Termini exhaurit
SOCIEDAD ESPAÑOLA DE NEUROLOGIA
Beca dirigida a neuròlegs socis de la SEN, per desenvolupar un projecte d'investigació multicèntric col·laboratiu en qualsevol faceta de les malalties cerebrovasculars.
 
Termini exhaurit
SOCIETAT CATALANA DE MALALTIES INFECCIOSES I MICROBIOLOGIA CLINICA
La convocatòria te com a principal objectiu finançar projectes sobre VIH que produeixin una important repercussió en salut i siguin capaços de modificar la pràctica clínica.
 
Termini exhaurit
CHANSE (Collaboration of Humanities and Social Sciences in Europe)
The goal of the Well-being call is to fund innovative social science research addressing one or more of the call themes.
 
Termini exhaurit
MUTUAL MÈDICA
Beca per a l'elaboració d'un treball d'investigació per part de metges residents de l'últim any o que hagin completat el període de residència en els darrers tres anys.
 
Termini exhaurit
ALZHEIMER'S DRUG DISCOVERY FOUNDATION
The ADDF provides funding to academic centers and biotechs from around the world that are advancing therapeutic and biomarker development for Alzheimer's and related dementias.
 
Termini exhaurit
SOCIETAT CATALANA D'ENDOCRINOLOGIA I NUTRICIÓ
La Societat Catalana d’Endocrinologia i Nutrició convoca una ajuda, de perfil bàsic o clínic per a realitzar un Projecte de Recerca sobre un tema relacionat amb l’especialitat, la realització del qual ha de repercutir beneficiosament en l’Endocrinologia catalana.
 
Altres
Termini exhaurit
EFIS - EUROPEAN FEDERATION OF IMMUNOLOGICAL SOCIETIES
Funding for the establishment of EFIS-IL Study Groups on specific areas of immunology-related research.
 
Termini exhaurit
THE COMPANY OF BIOLOGISTS
Small Meeting Grants are intended to cover the cost of a running small meeting in the fields of the Company of Biologist’s journals. Small meetings would normally be arranged on a small budget and be a local meeting taking place on one day.
 
Borses de viatge
Termini exhaurit
INTERNATIONAL BRAIN RESEARCH ORGANIZATION (IBRO)
The IBRO Travel Grant program aims to foster neuroscience research by providing support to early-career Ph.D. students and post-doctoral fellows from diverse geographical and scientific areas who wish to participate in international neuroscience meetings and events taking place in 2024.
 
Termini exhaurit
JSPS - JAPAN SOCIETY FOR PROMOTION OF SCIENCE (JSPS)
To provide opportunities for pre-/post-doctoral researchers from the US, Canada and Europe (*) to conduct under the guidance of their hosts cooperative research with leading research groups in universities and other Japanese institutions.
 
Premis
Termini exhaurit
ASOCIACIÓN CÁNCER DE MAMA METASTÁSICO (CMM)
 
Termini exhaurit
COMISSIÓ EUROPEA
The ERA-NET NEURON partner countries are issuing the EXCELLENT PAPER IN NEUROSCIENCE AWARD to recognize the most remarkable and outstanding scientific publications by early-career researchers in the field of disease-related, translational, neurosciences.
 
Termini exhaurit
ARC - Fondation ARC pour la Recherce sur le Cancer
Through two prestigious awards of €150,000 each, the Fondation ARC rewards researchers whose work has led to a major breakthrough in basic research and in translational or clinical research in oncology.
 
Termini exhaurit
FPdGI - FUNDACIÓ PRINCESA DE GIRONA
El propòsit d’aquesta categoria (Recerca Científica) és premiar la trajectòria de joves científics (inclosos els que treballin en el camp de les ciències humanes i socials) amb experiències o projectes de recerca destacats en la seva disciplina, emprenedors, innovadors i amb un potencial elevat de desenvolupament futur.
 
Termini exhaurit
FCRi - FUNDACIÓ CATALANA PER A LA RECERCA I LA INNOVACIÓ
Aquests guardons reconeixen i reflecteixen les diverses facetes tant de l’activitat investigadora com de les iniciatives de comunicació i divulgació científica, de mecenatge científic i de cooperació pública i privada en projectes d’R+I a Catalunya.
 
Termini exhaurit
SOCIETAT CATALANA DE MALALTIES INFECCIOSES I MICROBIOLOGIA CLINICA
La Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SCMIMC), amb el patrocini de Sanofi Pasteur, convoca el premi a la millor iniciativa en l’àmbit de la prevenció de les malalties infeccioses amb vacunació.
 
Termini exhaurit
HOSPITAL SAN RAFAEL DE LA CORUÑA
La XXIX Edició del Premi Rafael Hervada a la Investigació Biomèdica està dedicada a Aplicacions de la Intel·ligència Artificial a la medicina d'avantguarda.
 
Termini exhaurit
MUTUAL MÈDICA
Per als metges en actiu que hagin publicat treballs o articles d'investigació durant el 2022.
 
Termini exhaurit
ASCI - American Society for Clinical Investigation
The Harrington Prize honors a physician-scientist who has moved science forward with achievements notable for innovation, creativity and potential for clinical application.
 
Termini exhaurit
REAL FUNDACIÓN VICTORIA EUGENIA
Fomentar l'interès investigador al col·lectiu mèdic i multidisciplinar, i estimular el desenvolupament de treballs en l'àmbit de l'hematologia.
 
Recursos Humans
Termini exhaurit
FUNDACIO LA CAIXA
15 postdoctoral fellowships for researchers of all nationalities to conduct a research project on STEM disciplines (science, technology, engineering, mathematics), including Bio and Health Sciences, at any university or research centre in Spain or Portugal.
 
Termini exhaurit
FUNDACIO LA CAIXA
25 postdoctoral fellowships for researchers of all nationalities to conduct a research project on STEM disciplines (science, technology, engineering, mathematics), including Bio and Health Sciences at accredited research centres of excellence.
 
Termini exhaurit
B.I.F. - BOEHRINGER INGELHEIM ESPAÑA SA
PhD fellowships to outstanding junior scientists worldwide who wish to pursue an ambitious PhD project in basic biomedical research in an internationally leading laboratory.
 
Termini exhaurit
GLOBAL BRAIN HEALTH INSTITUTE
Innovative training, networking, and support to emerging leaders focused on improving brain health and reducing the impact of dementia in their local communities and on a global scale.
 
Termini exhaurit
FEHH - FUNDACION ESPAÑOLA DE HEMATOLOGIA Y HEMOTERAPIA
La FEHH convoca un programa de 9 beques per a gaudir en 2024: 6 de la FEHH, 2 en col·laboració amb Janssen (FEHH/Janssen), 1 en col·laboració amb AstraZeneca (FEHH/AstraZeneca).
Les Ajudes van dirigides a socis de la Societat Espanyola d'Hematologia i Hemoteràpia (SEHH) que desitgin realitzar un projecte de recerca en un centre espanyol, en l'àmbit de les àrees que conformen l'especialitat d'Hematologia i Hemoteràpia. Les 2 Ajudes de col·laboració FEHH/*Janssen quedaran circumscrites a l'àrea d'hemopaties malignes, amb prioritat per al mieloma múltiple i les síndromes limfoproliferatives cròniques. L'ajuda en col·laboració amb AstraZeneca també quedarà circumscrita a l'àrea de la LLC.
 
Termini exhaurit
SOCIETAT CATALANA DE MALALTIES INFECCIOSES I MICROBIOLOGIA CLINICA
Té com a objectiu finançar projectes de recerca predoctorals, relacionats amb les malalties infeccioses i la microbiologia clínica, amb la finalitat principal d’elaborar una Tesi Doctoral.
 
 
 
 
Articles
 
Servin C, Martínez-García M, Pretus C, Paternina-Pie M, Soler-Campillo A, Khymenets O, Pozo ÓJ, Leuner B, Vilarroya O*, Carmona S*. The transition to motherhood: linking hormones, brain and behaviour. Nat Rev Neurosci 2023: (en Premsa).
 
Muñoz S*, Martínez-García M, Serrano-Oviedo L, Sobrado AM, Cidoncha-Moreno MÁ, Garcimartin P. Professional competencies of oncology nurses: Recognizing advanced practice in nursing. Enfermería Clínica 2023: (en Premsa).
 
Ingen-Housz-Oro S*, Elshot YS, Segura S, Marchand A, Pouessel D, Kluger N, De Barros-Silva G, Ortiz-Brugués A, Aubert M, Saldana C, Mavroudis D, Burle E, Tournier E, Koumaki D, Sibaud V. Skin toxicity of enfortumab vedotin: proposal of a specific management algorithm. J Eur Acad Dermatol Venereol 2023: (en Premsa).
 
Sevillano AM*, Caravaca-Fontán F, Cordero L, Fernandez-Juarez G, López-Revuelta K, Guzmán DA, Martín-Reyes G, Quintana LF, Rodas LM, Sanchez MD, Rabasco C, Espinosa M, Diaz-Encarnación M, San Miguel L, Barrios C, Rodriguez E, Garcia P, Valera A, Peña JK, Shabaka A, Velo M, Sierra M, Gonzalez F, Fernandez-Reyes MJ, Heras M, Delgado P, Gutierrez E, Moreno JA*, Praga M, Spanish Group for the Study of Glomerular Diseases (GLOSEN). Effect of Immunosuppressive Treatments on Kidney Outcomes After Gross Hematuria-Related Acute Kidney Injury in Older Patients With IgA Nephropathy. Kidney Int Rep 2023; 8(8): 1596-1604 (Acceptat).
 
Becerra-Aparicio F, Gómez-Zorrilla S, Hernández-García M, Gijón D, Siverio A, Berbel D, Sánchez-Carrillo C, Cercenado E, Rivera A, De Malet A, Xercavins M, Ruiz de Gopegui E, Canoura-Fernández L, Martínez JA, Seral C, del Pozo JL, Cortarelo M, Díaz-Reganon J, Cantón R, Oliver A, Horcajada JP, Ruiz-Garbajosa P*. Significant increase of CTX-M-15-ST131 and emergence of CTX-M-27-ST131 Escherichia coli high-risk clones causing healthcare-associated bacteraemia of urinary origin in Spain (ITUBRAS-2 project). J Antimicrob Chemother 2023: (en Premsa).
 
Berro-Rivera F, Cha SW, Mapua-Ansay MF, Vicera MK, Flores GP, Nguyen RT, Bonuel N, Happy-Araneta MR, Volgman A, Shah N, Vahidy F, Cainzos-Achirica M. Cardiovascular Disease in Filipino American Men and Women: A 2023 Update. Am Heart J 2023: (en Premsa).
 
Purroy F*, Ois A, Jové M, Arque G, Sol J, Mauri-Capdevila G, Rodríguez Campello A, Pamplona R, Portero M, Roquer-González J. Lipidomic signature of stroke recurrence after transient ischemic attack. Sci Rep 2023; 13(1): 13706.
 
Rivera-López M*, López-Trujillo E, Ciudad A, Martín-Ezquerra G, Pujol RM. Relapsing annular lesions: A diagnostic challenge. Clin Exp Dermatol 2023: (en Premsa).
 
Giménez-Arnau AM*, Manzanares N, Pooder I. Recent updates in urticaria. Med Clin (Barc) 2023: (en Premsa).
 
Pérez-Segura P, Vilariño N, Martínez-García M, Del Barco S, Gironés-Sarrió R, García-Gómez J, García-Castaño A, Navarro-Martín LM, Gallego-Rubio O, Pineda-Losada E*. SEOM-GEINO clinical guidelines for high-grade gliomas of adulthood (2022). Clin Transl Oncol 2023; 25(9): 2634-2646.
 
Calvo X, Roman-Bravo D, Garcia N, Fernández-Rodríguez C, Rial A, Garcia-Avila S, López-Cadenas F, Salido M, Ferrer A, Arenillas L. Sex-associated differences in genomic profile of chronic myelomonocytic leukemia involving differential representation of SRSF2 gene mutation. Int J Lab Hematol . 2023: (en Premsa).
 
Di Martino M, Ielpo B, Pata F, Pellino G, Di Saverio S, Catena F, de Simone B, Coccolini F, Sartelli M, Damaskos D, Mole D, Murzi V, Leppaniemi A, Pisanu A, Podda M, MANCTRA-1 Collaborative Group. Timing of Cholecystectomy After Moderate and Severe Acute Biliary Pancreatitis. JAMA Surg 2023: (en Premsa).
 
Crovetto F*, Nakaki A, Arranz A, Borràs R, Vellvé K, Paules C, Boutet ML, Castro Barquero S, Freitas T, Casas R, Martín-Asuero A, Oller-Guzmán T, Morilla I, Martínez-Arán A, Camacho A, Pasqual M, Izquierdo M, Pozo ÓJ, Gómez-Gómez A, Estruch R, Vieta E, Crispi F, Gratacós E. Effect of a Mediterranean Diet or Mindfulness-Based Stress Reduction During Pregnancy on Child Neurodevelopment: A Prespecified Analysis of the IMPACT BCN Randomized Clinical Trial. JAMA Netw Open 2023; 6(8): 2330255.
 
Moreno G*, Carbonell R, Diaz E, Martin-Loeches I, Restrepo MI, Reyes LF, Sole-Violán J, Bodí M, Canadell L, Guardiola J, Trefler S, Vidaur L, Papiol E, Socias L, Correig E, Marin J, Rodriguez A, GETGAG Working Group. Effectiveness of prolonged versus standard-course of oseltamivir in critically ill patients with severe influenza infection: A multicentre cohort study. J Med Virol 2023; 95(8): 29010.
 
Atzeni A*, Nishi SK, Babio N, Belzer C, Konstanti P, Vioque López J, Corella D, Castañer O, Vidal Alaball J, Moreno-Indias I, Torres-Collado L, Asensio EM, Fitó Colomer M, Gómez-Pérez AM, Arias A, Ruiz Canela M, Hu FB, Tinahones FJ, Salas Salvadó J*. Carbohydrate quality, fecal microbiota and cardiometabolic health in older adults: a cohort study. Gut Microbes . 2023; 15(2): 2246185.
 
 
 
Tel: 93 316 04 00
Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona
Seguiu-nos a:
Twitter
Youtube
En compliment de la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, aquest correu li hem enviat a partir de les dades de contacte que vostè ens ha facilitat. Si vostè no desitja rebre més comunicats, pot donar-se de baixa dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es) tot indicant la paraula “baixa base de dades” a l’assumpte.
Li recordem que podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es).