INFORECERCA: Butlletí Informatiu del Servei de Recerca de l'IMIM
Número: 629
11/10/2019
Projectes
Termini exhaurit
GILEAD SCIENCES S.L.U.
Impulsar la realització de projectes o actuacions concretes (Investigació científica i tecnològica i educació mèdica) centrades en el diagnòstic i la derivació del pacient amb VIH al Sistema Nacional de Salut, que resultin beneficiosos per als pacients, per a la comunitat científica i en definitiva per a la societat.
 
Termini exhaurit
FBBVA - FUNDACIÓN BBVA
Els ajuts a projectes d'investigació objecte d'aquesta convocatòria responen al compromís de la Fundació BBVA amb l'impuls de la investigació científica i la seva projecció a la societat, com a forma d'ampliar les oportunitats individuals i col·lectives i abordar de manera eficaç els principals reptes del segle XXI.
Les àrees objecte d'aquesta convocatòria són la Biomedicina, l'Ecologia i Biologia de la Conservació, l'Economia i Societat Digital, les Humanitats Digitals i el Big Data.
A l'àrea de Biomedicina, les ajudes aniran destinades a projectes d'investigació altament innovadors en les dues àrees transversals següents: Metabolisme i Malaltia i Imatge molecular
A l'àrea d'Ecologia i Biologia de la Conservació, les ajudes s'adrecen a projectes de recerca amb un focus explícit en actuacions de conservació d'hàbitats i / o espècies amenaçades a Espanya, preferentment en col·laboració amb organitzacions conservacionistes i / o agències públiques.
A l'àrea d'Economia i Societat Digital, les ajudes es destinaran a projectes d'investigació orientats al coneixement de la societat digital des de la perspectiva de l'economia, la sociologia, la psicologia social i les ciències de l'educació.
A l'àrea d'Humanitats Digitals, els projectes de recerca haurien d'estar orientats a l'ús innovador de les tecnologies de la informació i de tècniques estadístiques avançades per al tractament d'objectes propis de les humanitats, l'abordatge dels nous objectes digitals, així com l'anàlisi dels gamma de projectors Internet en el pla de la cultura.
A l'àrea de Big Data, les ajudes aniran destinades a projectes de recerca bàsica o aplicada per a l'anàlisi de big and complex data, incloent tècniques i algoritmes de machine learning, classificació and regression trees, linear models for wide data, random forest and boosting , support vector machines, nucli methods i pattern recognition o data visualization.
 
Premis
Termini exhaurit
UNIVERSIDAD DE SALAMANCA
A fi de promoure i reconèixer la contribució dels joves investigadors espanyols al desenvolupament científic de la recerca oncològica.
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓN LILLY
Contribuir a promoure la publicació científica en revistes biomèdiques en llengua espanyola i afavorir la seva difusió nacional i internacional mitjançant activitats de recerca, formació i divulgació.
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓN LILLY
La càtedra d'Educació Mèdica Fundació Lilly-UCM té com a objectius adquirir, transmetre i aplicar els avenços i coneixements per a la millora de l'ensenyament de la medicina i formació del metge.
Entre les activitats programades per a la consecució d'aquests objectius, es van crear els Premis d'Educació Mèdica en les seves dues categories, corresponents a l'Ensenyament de Grau i Ensenyament de Postgrau i / o Formació d'Especialistes.
Aquests premis pretenen reconèixer els projectes o treballs realitzats en el camp de l'educació mèdica i de la innovació educativa. S'atorgarà especial consideració a aquelles aportacions que redunden en la millora de la alfabetització del metge, del seu acompliment professional i de l'adquisició dels valors considerats propis de la professió mèdica.
 
Termini exhaurit
CROHN'S AND COLITIS FOUNDATION OF AMERICA
o provide established researchers with funds to generate sufficient preliminary data to become competitive for funds from other sources such as the National Institutes of Health (NIH).
 
Recursos Humans
Termini exhaurit
ESPID - EUROPEAN SOCIETY FOR PAEDIATRIC INFECTIOUS DISEASES
The goal of the fellowship award is to stimulate basic or clinical research that utilizes advanced techniques and methods to improve the health of children by prevention or management of infectious diseases.
 
 
 
Informació últil
 
 No hi ha novetats
 
 
Banner-convocatories-tancament-02
Projectes
Termini exhaurit
BrightFocus Foundation
BrightFocus Foundation is a nonprofit organization supporting research and providing public education to help eradicate brain and eye diseases, including Alzheimer's disease, macular degeneration, and glaucoma.
 
Termini exhaurit
FUNDACION SALUD 2000
Aquestes ajudes estan destinades a finançar projectes d'investigació inèdits, presentats per investigadors que puguin portar a terme l'estudi proposat a Espanya.
 
Termini exhaurit
COMISSIÓ EUROPEA
ERC Synergy Grants are intended to enable minimum two to maximum four Principal Investigators and their teams to bring together complementary skills, knowledge, and resources in new ways, in order to jointly address ambitious research problems.
The aim is to promote substantial advances at the frontiers of knowledge, to cross-fertilize scientific fields, and to encourage new productive lines of enquiry and new methods and techniques, including unconventional approaches and investigations at the interface between established disciplines. This should enable transformative research not only at the forefront of European science but also to become a benchmark on a global scale.
Applicants Principal Investigators must demonstrate the synergies, complementarities and added value that could lead to breakthroughs that would not be possible by the individual Principal Investigators working alone.
 
Termini exhaurit
SEPAR - SOCIEDAD ESPAÑOLA DE NEUMOLOGIA Y CIRUGIA TORACICA
Donar suport a un projecte de recerca presentat per un soci de SEPAR sobre qualsevol aspecte rellevant (bàsic, clínic, epidemiològic, etc.), relacionat amb la salut pulmonar i les malalties respiratòries/toràciques.
 
Termini exhaurit
CRI - CANCER RESEARCH INSTITUTE
The Technology Impact Award provides seed funding to address the gap between technology development and clinical application of cancer immunotherapies. These grants aim to encourage collaboration between technology developers and clinical cancer immunologists.
 
Termini exhaurit
Fundación José Luis Castaño - SEQC
La Fundació José Luis Castaño-SEQC amb l'objectiu de fomentar les activitats de recerca relacionades amb el laboratori clínic convoca el Projecte d'Investigació M. Rosa Concustell. La Fundació José Luis Castaño-SEQC concedirà una beca al millor projecte de recerca relacionat amb: Utilitat clínica dels biomarcadors en el maneig del pacient amb sèpsia.
 
Termini exhaurit
MICHELSON MEDICAL RESEARCH FOUNDATION
The 2020 Michelson Prizes funds young researchers, with a focus on transformative research in human immunology, with transdisease applications to accelerate vaccine and immunotherapeutic discovery
 
Termini exhaurit
JDRF - JUVENILE DIABETES RESEARCH FOUNDATION
JDRF is the world’s leading non-profit organization with the mission to cure type 1 diabetes (T1D).
 
Termini exhaurit
BrightFocus Foundation
The program provides significant funding for researchers who have already generated some amount of preliminary data, but are often required to demonstrate additional, significant progress before they can apply to governmental or industrial funding agencies.
 
Termini exhaurit
CRI - CANCER RESEARCH INSTITUTE
 
Altres
Termini exhaurit
COST (COOPERACIÓ EUROPEA EN L'ÀMBIT DE LA RECERCA CIENTIFICA I TÈCNICA)
COST actions are a Pan-European networking instrument that allows researchers, engineers or scholars from COST Member Countries and Cooperating State to develop jointly their ideas and new initiatives in a field or topic of common interest.
COST supports the following networking tools: Meetings, Conferences, Workshops, Short-term scientific exchanges, Training schools and Dissemination Activities. COST does not support research
 
Borses de viatge
Termini exhaurit
SEPAR - SOCIEDAD ESPAÑOLA DE NEUMOLOGIA Y CIRUGIA TORACICA
Són ajuts per a facilitar l'estada en centres de reconegut prestigi nacional o estranger, amb l'objectiu de fomentar la formació continuada en recerca d'alta qualitat sobre salut i patologies respiratòries (amb independència de la titulació professional del solicitant).
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓN S.E.N - FUNDACION SENEFRO
Convocatòria competitiva de beques per a rotació de Metges Interns Residents (M.I.R.) de Nefrologia en centres estrangers amb l'objectiu d'augmentar l'intercanvi de coneixements i habilitats que repercuteixin de manera directa en la qualitat de la Pràctica Clínica i / o de la generació de nous coneixements a l'àrea de Nefrologia.
 
Termini exhaurit
THE COMPANY OF BIOLOGISTS
DMM Conference Travel Grants are aimed at early-career researchers wanting to attend scientific meetings, conferences, workshops and courses relating to the areas of research covered by the journal:http://dmm.biologists.org/content/aims
Each application will be judged on the excellence of the candidate and any work being presented in a talk or poster.
 
Premis
Termini exhaurit
CERCA - FUNDACIÓ INSTITUCIÓ DELS CENTRES DE RECERCA DE CATALUNYA
Els premis volen reconèixer aquells investigadors i investigadores d’un centre CERCA que, durant els mesos transcorreguts des de la publicació de la convocatòria anterior (11 d’octubre de 2018) fins a la data de publicació de l’actual, hagin presentat una tesi doctoral i que, basant-se en aquesta tesi, facin una proposta per iniciar o enfortir alguna tecnologia o producte que pugui tenir interès industrial o comercial, o bé que contribueixi significativament al desenvolupament de polítiques públiques
 
Termini exhaurit
FUNDACIÓN LILLY
La càtedra d'Educació Mèdica Fundació Lilly-UCM té com a objectius adquirir, transmetre i aplicar els avenços i coneixements per a la millora de l'ensenyament de la medicina i formació del metge.
Entre les activitats programades per a la consecució d'aquests objectius, es van crear els Premis d'Educació Mèdica en les seves dues categories, corresponents a l'Ensenyament de Grau i Ensenyament de Postgrau i / o Formació d'Especialistes.
Aquests premis pretenen reconèixer els projectes o treballs realitzats en el camp de l'educació mèdica i de la innovació educativa. S'atorgarà especial consideració a aquelles aportacions que redunden en la millora de la alfabetització del metge, del seu acompliment professional i de l'adquisició dels valors considerats propis de la professió mèdica.
 
Termini exhaurit
CROHN'S AND COLITIS FOUNDATION OF AMERICA
o provide established researchers with funds to generate sufficient preliminary data to become competitive for funds from other sources such as the National Institutes of Health (NIH).
 
Termini exhaurit
SOCIEDAD ESPAÑOLA DE MEDICINA DEL DEPORTE
La Societat Espanyola de Medicina de l'Esport, en la seva aposta constant per la promoció de la Medicina de l'Esport i suport als metges en formació i investigadors joves en Ciències relacionades amb la Medicina de l'Esport i la activitat física, convoca QUATRE Premis SEMED-FEMEDE a la investigació.
 
Termini exhaurit
EXCELENTISIMO COLEGIO DE ENFERMERIA DE SEVILLA
Els premis es concediran a estudis monogràfics o treballs d'investigació d'infermeria, inèdits i que, amb anterioritat, no s'haguessin presentat a cap altre Premi o Certamen d'aquesta mateixa naturalesa, que es presentin a aquest Certamen d'acord a les bases del mateix. No seran objecte d'aquests premis els treballs subvencionats per altres entitats científiques o comercials, ni les tesis doctorals presentades amb aquesta finalitat.
 
Termini exhaurit
REAL ACADEMIA NACIONAL DE MEDICINA
 
Termini exhaurit
Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana
 
Termini exhaurit
REIAL ACADÈMIA DE FARMÀCIA DE CATALUNYA
La Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya (RAFC) va crear i concedeix anualment un premi amb el seu nom, amb l'objectiu d'enaltir una personalitat, un col·lectiu o una institució que hagi contribuit de forma destacada, amb una trajectòria perseverant, o amb un fet de relleu singular, a ennoblir el món de la Farmàcia a Catalunya, a la resta de l'Estat Espanyol o a nivell internacional.
 
Termini exhaurit
THE FRANKLIN INSTITUTE
The Franklin Institute is a science museum and center of science education and research in Philadelphia. Founded in 1824, the Franklin Institute is one of the oldest centers of science education and development in the United States.
 
Recursos Humans
Termini exhaurit
MINISTERIO DE CIENCIA, INNOVACIÓN Y UNIVERSIDADES
Ajuts destinats a la formació investigadora en programes de doctorat per a la consecució del títol de Doctor / a i l'adquisició de competències docents universitàries, en qualsevol àrea del coneixement científic, que facilitin la futura incorporació d'aquestes persones al sistema espanyol d'educació superior, i d'investigació científica.
Concessió de 850 ajuts per finançar contractes predoctorals.
El procés de selecció serà en dues fases:
1a fase de selecció de candidats: Oberta del 24 d'octubre al 14 de novembre a les 14h.
2a fase de selecció de candidats: El termini es fixarà un cop es publiqui la resolució definitiva de la primera fase de selecció.
 
Termini exhaurit
SEPAR - SOCIEDAD ESPAÑOLA DE NEUMOLOGIA Y CIRUGIA TORACICA
Subvencionar econòmicament a socis SEPAR que hagin finalitzat recentment la seva formació clínica com a residents en Pneumologia o Cirurgia Toràcica, Diplomats Universitaris en Infermeria o Diplomats Universitaris en Infermeria o Fisioteràpia que desitgin formar-se en el camp de la recerca respiratòria, desenvolupant un projecte de recerca científic.
 
Termini exhaurit
FCT - FUNDACIÓ CATALANA DE TRASPLANTAMENT
La present convocatòria es realitza amb l’objecte de fomentar la recerca científica en el trasplantament d’òrgans sòlid, a investigadors que formin part de les àrees de recerca que estan en funcionament en els serveis amb Unitat de Trasplantament de Catalunya.
La finalitat primordial de la present beca serà la de facilitar l’estudi i la formació del becari, sense que comporti cap aportació al centre u organisme ni la incorporació dels resultats aconseguits al patrimoni de la organització.
Es convoquen dues beques.
 
Termini exhaurit
FCT - FUNDACIÓ CATALANA DE TRASPLANTAMENT
Premiar el millor article sobre trasplantament d’òrgans sòlids, segons criteri del Jurat, publicat en qualsevol revista científica espanyola o estrangera, en el període comprès entre l'1 d’octubre de 2018 i el 30 setembre del 2019
 
Termini exhaurit
EUROPEAN HEMATOLOGY ASSOCIATION
The EHA-JSH Collaborative Exchange Program is intended to provide European and Japanese research institutes the opportunity to exchange scientists and clinical researchers reciprocally for a short period.
 
 
 
 
Articles
 
Sarasqueta C*, Perales A, Escobar A, Baré M, Redondo M, Fernández de Larrea-Baz N, Briones E, Piera JM, Zunzunegui MV, Quintana JM, REDISECC-CARESS/CCR group (...,Comas M, Gil MJ, Pera M,...). Impact of age on the use of adjuvant treatments in patients undergoing surgery for colorectal cancer: patients with stage III colon or stage II/III rectal cancer. BMC Cancer 2019; 19: 735.
 
Roquer González J*, Vivanco R, Prats-Sánchez LL, Martínez-Domeño A, Guisado-Alonso D, Cuadrado E, Giralt E, Jiménez Conde J, Rodríguez Campello A, Martí Fàbregas J, Ois A. Interaction of atrial fibrillation and antithrombotics on outcome in intracerebral hemorrhage. Neurology 2019; 93(19): e1820-e1829.
 
Torres-Aguila NP, Carrera C, Giese A, Cullell N, Muiño E, Cárcel Márquez J, Gallego Fabrega C, González-Sánchez J, Freijo MM, Álvarez-Sabín J, Molina C, Ribó M, Jiménez Conde J, Roquer González J, Sobrino T, Campos F, Castillo J, Muñoz-Narbona L, Lopez-Cancio E, Dàvalos A, Diaz-Navarro R, Tur S, Vives-Bauza C, Serrano-Heras G, Segura T, Krupinski J, Delgado Mederos R, Martí Fàbregas J, Heitsch L, Ibañez L, Cruchaga C, Rost N, Montaner J, Lee JM, Fernandez-Cadenas I*. Genome-Wide Association Study of White Blood Cell Counts in Patients With Ischemic Stroke. Stroke 2019; 50(12): 3618-3621.
 
Ois A, Vivas E, Figueras-Aguirre G, Guimaraens L, Cuadrado E*, Avellaneda C, Bertran-Recasens B, Rodríguez Campello A, Gracia-Arnillas MP, Villalba G, Saldaña J, Capellades J, Fernández-Candil JL, Roquer González J. Misdiagnosis Worsens Prognosis in Subarachnoid Hemorrhage With Good Hunt and Hess Score. Stroke 2019; 50(11): 3072-3076.
 
Pineda-Moncusí M, García-Giralt N*, Díez-Pérez A, Servitja S, Tusquets I, Prieto-Alhambra D, Nogués X. Increased Fracture Risk in Women Treated with Aromatase Inhibitors versus Tamoxifen: Beneficial Effect of Bisphosphonates. J Bone Miner Res 2020; 35(2): 291-297.
 
Bogliolo M*, Pujol R, Aza-Carmona M, Muñoz-Subirana N, Rodriguez-Santiago B, Casado JA, Rio P, Bauser C, Reina J, López-Sánchez M, Gonzalez-Quereda L, Gallano P, Catalá A, Ruiz-Llobet A, Badell I, Diaz-Heredia C, Hladun R, Senent L, Argiles B, Bergua J, Bañez F, Arrizabalaga B, López-Almaraz R, Lopez M, Figuera Á, Molinés A, Pérez de Soto I, Hernando I, Muñoz JA, Marin MR, Balmaña J, Stjepanovic N, Carrasco E, Cuesta I, Cosuelo JM, Regueiro A, Moraleda J, Galera-Miñarro AM, Rosiñol L, Carrió A, Beléndez-Bieler C, Escudero A, Cela E, de la Mata G, Fernández-Delgado R, Garcia-Pardos MC, Sáez-Villaverde R, Barragaño M, Portugal R, Lendinez F, Hernadez I, Vagace JM, Tapia M, Nieto J, Garcia M, Gonzalez M, Vicho C, Galvez E, Valiente A, Antelo ML, Ancliff P, Garcia F, Dopazo J, Sevilla J, Paprotka T, Pérez-Jurado L, Bueren J, Surralles J. Optimised molecular genetic diagnostics of Fanconi anaemia by whole exome sequencing and functional studies. J Med Genet 2020; 57(4): 258-268.
 
Cañueto J*, Jaka A, Corchete LA, González-Pérez AM, García-Castro R, Fuente M, Membrive I, March-Rodriguez A, Mañes A, Posada R, Pujol RM, Román-Curto C, Toll A. Postoperative radiotherapy provides better local control and long-term outcome in selective cases of cutaneous squamous cell carcinoma with perineural invasion. J Eur Acad Dermatol Venereol 2020; 34(5): 1080-1091 (en Premsa).
 
Fernández-de-Misa R*, Hernández-Machín B, Combalía A, García Muret, Servitje O, Muniesa C, Gallardo F, Pujol RM, Martí RM, Ortiz-Brugués A, Maroñas Jiménez L, Ortiz-Romero P.L, Blanch-Rius L, Izu R, Román C, Cañueto J, Blanes M, Morillo M, Bastida J, Peñate Y, Pérez-Gala S, Espinosa P, Pérez Gil, Estrach T. Prognostic factors in patients with primary cutaneous anaplastic large cell lymphoma. A multicentric, retrospective analysis of the Spanish Group of Cutaneous Lymphoma. J Eur Acad Dermatol Venereol 2020; 34(4): 762-768.
 
Martinez E*, Negredo E, Knobel H, Ocampo A, Sanz J, Garcia-Fraile L, Martin-Carbonero L, Lozano F, Gonzalez-Domenech CM, Gutierrez M, Montero MM, Boix V, Payeras A, Torralba M, Gonzalez-Cordon A, Moreno A, Alejos B, Perez-Elias MJ, GeSIDA 9316 CODAR Study Group. Factors associated with the number of drugs in darunavir/cobicistat regimens. J Antimicrob Chemother 2020; 75(1): 208-214.
 
Nicopoullos J, Vicens-Morton AJ*, Lewis SEM, Lee K, Larsen P, Ramsay J, Yap T, Minhas S. Novel use of COMET parameters of sperm DNA damage may increase its utility to diagnose male infertility and predict live births following both IVF and ICSI. Hum Reprod 2019; 34(10): 1915-1923.
 
 
Escribà JM*, Banqué M, Macià F, Gálvez J, Esteban L, Pareja L, Clèries R, Sanz X, Castells X, Borrás JM, Ribes J. Detection of incident breast and colorectal cancer cases from an administrative healthcare database in Catalonia, Spain. Clin Transl Oncol 2020; 22(6): 943-952.
 
Benavides FG*, Serra C, Delclòs GL. What can public health do for the welfare state? Occupational health could be an answer. J Epidemiol Community Health 2019; 73(12): 1141-1144.
 
Koechlin L, Boeddinghaus J, Nestelberger T, Wussler D, Walter J, Martin-Sanchez FJ, Geigy N, Keller DI, Twerenbold R, Mueller C*, APACE Investigators (...,Campodarve I, Gea J,...). Early Diagnosis of Myocardial Infarction in Patients With a History of Coronary Artery Bypass Grafting. J Am Coll Cardiol 2019; 74(4): 587-589.
 
 
Tel: 93 316 04 00
Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona
Seguiu-nos a:
Twitter
Youtube
En compliment de la Llei 34/2002, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, aquest correu li hem enviat a partir de les dades de contacte que vostè ens ha facilitat. Si vostè no desitja rebre més comunicats, pot donar-se de baixa dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es) tot indicant la paraula “baixa base de dades” a l’assumpte.
Li recordem que podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit al Servei de Recursos Humans-IMIM (RRHHconfidencialitat@imim.es).